Događanja / Istaknuta

25. do 31. ožujka

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Uskrs u Osijeku, predstava u KC-u, predavanja na EFOS-u...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Uskrs u Osijeku, predstava u KC-u, predavanja na EFOS-u...
PIXSELL/PR/SiB.hr

Predstojeći je tjedan u znaku Uskrsa pa je obilježen prigodnim manifestacijama

Tjedan pred nama u znaku je nadolazećih blagdana, pa nam stoga donosi brojne uskrsne i poneku kulturnu manifestaciju.

Tako će se svih ovih dana, počevši od sutra, pa sve do 1. travnja upriličiti Uskrs u Osijeku. Program će započeti uskrsnim tramvajem u kojemu će najmlađi kroz jedinstvenu tramvajsku avanturu otkriti kako iz ptice nastaje zec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među ostalim aktivnostima istaknut će se izgradnja gnijezda u četvrtak u zoološkom vrtu, tradicionalna podjela fiša u petak na Trgu Svetog Trojstva te višegodišnja manifestacija ''Šarana jaja bojama grada'' na Trgu slobode, Sportissimove uskrsne kreativne radionice za djecu i dolazak Motozeka u grad u subotu.

Uskrsno gnijezdo u ZOO vrtu
25. ožujka do 1. travnja Uskrs u Osijeku 2024. [PROGRAM]

Još sutra u Kulturnom centru Osijek s početkom u 20 sati imat ćete priliku pogledati predstavu ''Stilske vježbe'' u režiji Vlaste Ramljak i produkciji KC-a.

Predstava je nastala prema kultnom i svevremenskom tekstu Raymonda Queneaua o naizgled banalnoj zgodi koja se dogodila u osječkom tramvaju br. 1, uz lingvističko-poetske akrobacije talentiranih glumaca Selene Andrić i Dominika Karaule.

23., 24. i 25. ožujka Kazališni vikend u KC-u: ''Plišana revolucija'' i ''Stilske vježbe'' ponovno igraju

Istoga dana u jutarnjim satima na EFOS-u održat će se Europski tjedan novca 2024. u organizaciji udruge Financijski impuls.

Ovogodišnje će se događanje usmjeriti prema fintechu, digitalnim transformacijama financijskih sustava te izazovima s kojima se suočava hrvatsko gospodarstvo, s posebnim naglaskom na pitanje inflacije i njezin utjecaj na financijsko stanje zemlje.

efos zgrada
25. ožujka Europski tjedan novca potaknut će raspravu o aktualnim financijskim trendovima na EFOS-u

Slična će se manifestacija upriličiti idućeg dana na istom mjestu, a riječ je o prvom EFOS Business Forumu tijekom kojega će se raspravljati o ključnim inovacijama i strategijama koje će oblikovati zelenu budućnost hrvatskog gospodarstva.

Cilj je navedenog događanja poticanje dijaloga o održivom razvoju, s naglaskom stavljenim na ulogu financijskih institucija u promicanju zelenih inicijativa.

26. ožujka EFOS Business Forum predstavit će viziju održive budućnosti hrvatskog gospodarstva

U subotu će se održati posljednja 'storytelling' tura u ovom mjesecu pod nazivom ''Svjetlom fenjera kroz prošlost''.

Na događanju će se govoriti o životu unutar Tvrđe kao vojne utvrde, pandurima, bećarini, staroj pekari, Kužnom pilu i mnogočemu drugome. Bit ćete uvučeni u priču i postati dio nje dok kažete elektrifikacija.

Tvrđa - pogled iz zraka, siječanj 2024.
Tijekom ožujka Organiziraju se nove 'storytelling' ture Osijekom u ožujku

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!