Volite kesten pire? Napravite ga sami bez puno napora i uživajte u njegovom bogatom i kremastom okusu
Ovaj jednostavan recept za kesten pire omogućit će vam da uživate u mirisu i okusu jeseni iz udobnosti vlastitog doma
Kako napraviti domaći džem od smokava s nekoliko sastojaka i za manje od sat vremena?
S obzirom na bogatstvo sastojaka, ovaj će džem svakako obogatiti vašu prehranu
Jesenska zimnica baš po vašem ukusu: Donosimo recept za savršen domaći ajvar
Postoje različiti načini njegove pripreme, no mi smo pronašli upravo onaj tradicionalni koji ne zahtijeva mnogo vremena
10 zanimljivih načina na koje možete iskoristiti ljuske od jaja
Ljuske jaja više su od samo nusproizvoda pri pripremi jela
Savršena zimnica iz lonca: Isprobajte jednostavni recept za kuhanje domaće rajčice
Uz dugi rok trajanja, ukusnija je i jeftinija, moguće ju je napraviti na koji god način želite i s različitim začinima, a ne sadrži ni aditive i ostale štetne sastojke
Kaže li se kulen ili kulin? Koja je razlika?
2017. godine je i Europska unija zaštitila tu našu deliciju pod nazivom "Slavonski kulen/kulin"
Kako ispeći domaću pizzu kod kuće?
Pečenje pizze kod kuće je zabavna aktivnost za cijelu obitelj i omogućuje vam da se kreativno izrazite s različitim umacima i sastojcima
Plijesan na kobasicama, kulenu, slanini: Što je, je li štetna i kako je ukloniti?
Bijela plijesan djeluje kao prirodna barijera koja vašu kobasicu održava zdravom i ukusnom
Domaći recept za kruh bez kvasca
Brz i jednostavan recept za domaći kruh bez kvasca
Detaljne upute za svinjokolju
Sezona kolinja samo što nije počela. Kako treba izgledati jedno pravo slavonsko kolinje pogledajte u ovim detaljnim uputama :)
Koje su najjače, jesu li zdrave, kako ih posaditi? Naučite sve o čili papričicama!
Koja je najljuća, koja najskuplja, jesu li zdrave, saznajte sve o ljutim papričicama koje se proizvode u Hrvatskoj!
Masne krafne pečene u dubokom ulju zamijenite zdravijom alternativom
Ne može proći veljača bez fašnika, a ni fašnik bez slasnih krafni. Ta neraskidiva veza spaja se u pravu rapsodiju mirisa, okusa i beskonačne zabave.
Istražujemo: kako napraviti dobar čvarak
Nekad su se bacali, a danas se smatraju vrhunskom delicijom. Čvarci su postali želja svakog nepca i za taj se užitak skupo plaća. Zagrepčani ih kupuju po cijeni od 120 kuna po kili, a u Slavoniji su duplo jeftiniji.
Vrijeme je za pripremu zimnice - nema bolje od domaće rajčice
Čim su sazreli prvi plodovi u slavonskim vrtovima, počelo se s pripremom zimnice. Sve što se uzgajalo u nastavku godine može se pojesti, a i uštede su prilične. Ovih se dana ukuhava rajčica. Istražili smo na kakve se sve načine može sačuvati i pripremiti.
5 savjeta za najbolji roštilj
Ima li što bolje od savršeno grilanog mesa? Bliži nam se praznik roštiljanja, ili kako ga češće zovu – Prvi Maj ili praznik rada. Većina ovaj datum svake godine dočekuje u iščekivanju jednog slobodnog radnog dana, no pravi mesoljupci jedva čekaju upravo roštiljanje s najfinijim komadima mesa u prirodi, na toplom suncu i uz dobro društvo. Upravo za vas mesoljupce donosimo 5 savjeta koji će učiniti vaš roštilj najboljim ikada!
Mitski spor: Što je zdravije? Mast ili ulje?
Biljno ulje smanjuje kolesterol u krvi, ali povećava rizik od kardiovaskularne bolesti. Mast pak povećava kolesterol, ali smanjuje rizik od bolesti, čak i smrti.
Saznajte kako nastaju kobasica i čvarci od ribe
Pomalo neobične slavonske delikatese pronašli smo u Petrijevcima. Ovoga puta nismo navalili na svinjsko meso poput kulena, već na ribu i to kakvu. Obitelj Gudlin lansirala je na tržište gastronomski hit. Kobasice, čvarci i kotleti u njihovoj kuhinji imaju potpuno drukčiji okus.
Recept za ''Osječku krempitu'' iz slaste u Sunčanoj
Priča o osječkoj umirovljenici koja je otvorila vlastitu slastičarnicu nakon što se umirovila i uz to i zaposlila nekoliko nezaposlenih osoba, razveselila je mnoge i dala im nadu u bolju budućnost, a sad vam donosimo recept za "Osječku krempitu".