Događanja / Istaknuta

25. ožujka do 1. travnja

Uskrs u Osijeku 2024. [PROGRAM]

Uskrs u Osijeku 2024. [PROGRAM]
Ivica Benić/SiB.hr

Priključite se proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništvo stvara nezaboravne uspomene

Dok se priroda budi, grad Osijek priprema se za doček jednoga od najljepših blagdana u godini.

Od 25. ožujka do 1. travnja, grad na Dravi i ove godine postaje središte uskrsnih i proljetnih događanja koje odišu tradicijom, a brojne planirane aktivnosti donose zabavu i zajedništvo svim generacijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program započinje uskrsnim tramvajem gdje će najmlađi kroz jedinstvenu tramvajsku avanturu otkriti kako iz ptice nastaje zec. Program za djecu planiran je od 25. do 27. ožujka u 9 i 10,30 te 28. i 29. ožujka u 17 sati, na stajalištu kod Remize.

Duh zajedništva i tradicije bit će dodatno pojačan u petak, 29. ožujka na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, gdje će se u podne održati tradicionalna podjela fiš paprikaša.

Trg Slobode postaje središte kreativnosti i tradicije 30. ožujka od 10 do 13 sati jer će ponovno ugostiti višegodišnju manifestaciju Šarana jaja bojama grada. Ovaj događaj predstavit će uskrsne običaje i tradicijsku gastronomiju, uključujući i udruge nacionalnih manjina i čuvare tradicije iz Osijeka i okolice.

Omiljene Moto Zeke donose nam onu posebnu energiju na Trg Slobode istoga dana u 12 sati, dok će uskrsna popodnevna šetnja gradom 31. ožujka u 16 sati, s polaskom ispred konkatedrale Sv. Petra i Pavla, oduševiti sve one željne otkrivanja ljepota grada kroz besplatno turističko vođenje.

ZOO vrt Osijek također se tradicionalno pridružuje proslavi s događanjima od 28. ožujka do 1. travnja. Djeca su pozvana na gradnju gnijezda 28. ožujka u 16 sati, dok će Uskrsni ponedjeljak biti obilježen edukativnim i zabavnim igrama te druženjem s uskrsnim zekom.

Priključite se proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništvo stvara nezaboravne uspomene.


Izdvojeno

Reci što misliš!