Vijesti / Osijek

potpuna rekonstrukcija

Dio Europske avenije postaje četverotračna ulica, radovi na Strossi kreću već u lipnju

Dio Europske avenije postaje četverotračna ulica, radovi na Strossi kreću već u lipnju
Marko Mrkonjić/PIXSELL

Dvije gradske žile kucavice doživjeti će potpunu rekonstrukciju čime će se potpuno promijeniti vizura

Dogradonačelnik Dragan Vulin gostovao je još jednom u emisiji Radio Osijeka "Osijek uživo" gdje je govorio o projektima na području grada.

Između ostalog, Vulin je najavio i kako će doći do značajnog prometnog unaprijeđenja u dijelu Europske avenije i to na dijelu od zapadnog ulaza u Tvrđu do Trpimirove ulice jer će taj dio postati četverotračna ulica. Time će se izbjeći dosadašnje suženje iz smjera Doma zdravlja, ali i ulaškati uključenje u promet iz smjera Donjeg grada te silazak s mosta dr. Franje Tuđmana. Također, bit će znatno lakše skrenuti u Istarsku ulicu budući će postojati desna traka kojom ćete moći proći ravno prema zapadu grada. Taj dio nije bio planiran u sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge, ali će grad iskoristiti radove i dodatnim sredstvima financirati taj dio projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kruna samog projekta rekonstrukcije tramvajske pruge bit će i radovi u Strossmayerovoj ulici budući će već ovo ljeto na potezu od Rokove crkve do Kanižlićeve krenuti potpuna promjena vizure ove ulice. Prvo će se odrađivati radovi na okretištu tramvaja gdje će biti vrlo složeni radovi.

Tako će se tramvajska pruga izmjestiti u desnu prometnu traku, a na prostoru gdje je nekad bila tramvajska pruga nalaziti će se zeleni pojas te biciklističke staze. Novi stupovi kontaktne mreže već su postavljeni pa je jasna buduća vizura. Nastavak radova prema Višnjevcu očekuje se u 2025. godini. Projekt je to koji provode Hrvatske ceste koje upravljaju ovom cestom i to na inicijativu gradonačelnika Osijeka Ivana Radića.

Ulica koja je dosad bila potpuna "golotinja" postati će urbana avenija s puno zelenila i svakako će to poboljšati kvalitetu života građana. 


Izdvojeno

Reci što misliš!