Vijesti / Osijek

Zelena avenija

Mijenja se vizura Strossmayerove, tramvaj više nikada neće voziti uz kuće

Mijenja se vizura Strossmayerove, tramvaj više nikada neće voziti uz kuće
Marko Mrkonjić/PIXSELL

Strossmayerova ulica postat će moderna avenija s mnogo više zelenila te biciklističkim i pješačkim stazama, pri čemu će biti znatno ugodnija za sve svoje stanovnike

Hrvatske ceste prije nekoliko su godina najavile velike promjene kada je u pitanju prometovanje Strossmayerovom ulicom, a sada su se te najave počele i ostvarivati.

Iako upravitelj ceste nije još krenuo s radovima na potpunoj rekonstrukciji ulice, s radovima je krenuo Gradski prijevoz putnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako su trenutno u tijeku radovi na kontaktnoj mreži i ugradnji stupova. Isti se ugrađuju upravo na mjesto starih tračnica na dijelu između Rokove crkve i stadiona NK Osijeka pa je evidentno kako se ostvaruje namjera da se pruga izmjesti u jednu od kolničkih trakova.

projekti vrijedni 130 milijuna kuna Obnavljaju se tri državne ceste na području Osijeka, Strossmayerova će postati zelena avenija

Strossmayerova ulica postat će moderna avenija s mnogo više zelenila te biciklističkim i pješačkim stazama, pri čemu će biti znatno ugodnija za sve svoje stanovnike.

Zasad još uvijek nije poznato kada će se krenuti s radovima na uređenju ulice, ali je za očekivati kako će i to biti vrlo skoro s obzirom na najave kako će tramvajski promet ponovno krenuti u 2025. godini.


Izdvojeno

Reci što misliš!