Kultura / Ostalo-Kultura

cum laude

Teen zboru Polifonije prva nagrada i posebna pohvala na velikom festivalu u Belgiji

Teen zboru Polifonije prva nagrada i posebna pohvala na velikom festivalu u Belgiji
Facebook

Zbor je izveo nekoliko domaćih i stranih skladbi i zaradio posebne pohvale žirija

Teen zbog osječke Polifonije proteklih dana boravi u belgijskom gradu Neerpeltu gdje sudjeluje na velikom međunarodnom festivalu.

"Ponosni smo što smo danas po prvi puta u međunarodnom zborskom svijetu predstavili naš Teen zbor Instituta za zborsku glazbu Polifonija i koji je na svom prvom natjecanju na 72. European Music Festival for Young People u Neerpeltu, Belgija osvojio prvu nagradu s posebnom pohvalom cum laude", kažu u Polifoniji.

Zbor je predvođen dirigenticom Anjom Papa Peranović i klavirskim suradnikom Mihaelom Ferčecom izveo skladbe Henrya Purcella, Aarona Coplanda, Borisa Papandopula, Goedele Van kerkhoven i izvornu narodnu pjesmu iz Slavonije i osvojio simpatije publike i pohvale pet članova međunarodnog stručnog žirija.

"Sretni smo jer se ovim velikim uspjehom nastavlja bogata tradicija zborske izvrsnosti koju u Polifoniji njegujemo već preko 30 godina. Čestitamo dirigentici, klaviristi, svim pjevačima i zahvaljujemo našim dragim roditeljima i svim podupirateljima koji su nam omogućili da našu pjesmu odnesemo u Belgiju", zaključuju u Polifoniji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!