Lifestyle / Ostalo

MINIMALIZAM U 100 KVADRATA

Ovaj obiteljski stan u Osijeku iznenadit će vas i oduševiti svojim izgledom

Ovaj obiteljski stan u Osijeku iznenadit će vas i oduševiti svojim izgledom
Marko Mihaljević

Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company

Izvrstan primjer onoga što dobra suradnja između arhitekata, produkt dizajnera, izvođača i investitora može donijeti pronašli smo u jednom obiteljskom stanu u Osijeku. Arhitektonski studio STUDIOPI iza kojeg stoji Iva Pauzar i Ruđer Novak Mikulić iz Regular Company družili su se u osmišljavanju interijera stana  čiji su vlasnici bili skloni minimalizmu koji skriva svakodnevni nered.

Riječ je o  dvoetažnom stanu od stotinjak metara četvornih u prizemlju manje stambene zgrade, a koji je namijenjen za peteročlanu obitelj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt vođen znatiželjom i prirodnom kreativnošću arhitekta, dizajnera i investitora koji se inače bave srodnom strukom, doveo je do konačne realizacije koja na jedna način briše granice između prostora za život i mjesta za eksperimentiranje i inovacije.

"Dugogodišnje poznanstvo s investitorima i prijašnja dobra suradnja na pojedinim projektima doveli su i do ovog projekta stana u Osijeku. Vlasnici su nam se obratili u trenutku kada se započinjalo s gradnjom stambene zgrade pa smo bili u mogućnosti sudjelovati u projektu od samog početka te na taj način realizirati projekt u potpunosti prema našim idejama. Međusobno razumijevanje i obostrani afinitet prema određenom stilu olakšali su mnoge prepreke u projektu. Vlasnik je poznavao naš prijašnji rad i želio je da se taj “stil” odrazi i u njegovom domu te nam je dao slobodne ruke da stvaramo po svome te je imao izrazito otvoren pristup za sve pa čak i one eksperimentalne prijedloge", objasnila je za Dom i Dizajn arhitektica Iva Pauzar iz Studija Pi.

Moderni minimalistički stan u Osijeku Fotogalerija

U stanu su dosta korištene metalne konstrukcije na želju investitora, koji se inače bave tim poslom. Topla drva pomiješana su kako bi dodala mekoću prostoru, od kliznih vrata u kuhinji do monumentalne klizne ploče u dnevnoj sobi koja kamuflira TV i susjedne police izrađene po narudžbi.

Super i moderno uređen stan u Osijeku
90 kvadrata savršenstva Pogledajte ovaj moderni stan u Osijeku. Ima i super uređen kućni ured

 


Izdvojeno

Reci što misliš!