Vijesti / Regija

Panonica

U Vukovaru otvoren pogon koji radi kobasice, ćevape i kulen od slatkovodne ribe

U Vukovaru otvoren pogon koji radi kobasice, ćevape i kulen od slatkovodne ribe
Miroslav Šlafhauzer/Grad Vukovar

Osim proizvodnog pogona i maloprodajnog objekta na Gradskoj tržnici Vukovar, ovaj domaći proizvod vlasnici planiraju plasirati i u susjedne gradove Vinkovce i Osijek

U Vukovaru je, na adresi Ivana Gundulića 7, otvoren pogon „Panonica“ za proizvodnju proizvoda od slatkovodne ribe tvrtke Istar agro d.o.o.. Tvrtka zapošljava, uz vlasnike Gorana Terzića i Miroslava Balaža, dvoje djelatnika te planiraju nova zapošljavanja i širenje kapaciteta. Osim toga, uskoro otvaraju i maloprodajni objekt na Gradskoj tržnici Vukovar gdje će građani imati prilike kupiti i probati nove, inovativne vukovarske proizvode. Trenutno proizvode 9 vrsta proizvoda, odnosno tri okusa u tri oblika.

Jedan od vlasnika, Miroslav Balaž, objasnio je kako je ideja dugo postojala, a napokon se i realizirala. Pokrenuli su, kaže, nešto potpuno novo na tržištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Proizvodimo proizvode od slatkovodne ribe poput kobasica, ćevapa, pljeskavica, kulena. Danas službeno započinje naša proizvodnja, a promotivne aktivnosti smo već provodili i povratna informacija je odlična. U budućnosti nam je u planu razvoj primarne prerade ribe i suradnja s lokalnim ribarima, razvoj vlastite maloprodaje i razvoj novih proizvoda“, rekao je Balaž te se zahvalio Grad Vukovaru na svakoj pomoći koju je pružio tijekom postupka otvaranja pogona.

Vlasnici su do sada uložili 150.000 eura vlastitih sredstava, a objekt spada u objekte malog kapaciteta. Dnevno se planira u proizvodnji koristiti od 500 kilograma do 1 tone ribe koja se trenutno nabavlja od dobavljača iz Orahovice.

Proizvodi su, kažu djelatnici, posebni i specifični, a imaju i tajnu recepturu. Ono što je prednost je brza i laka priprema obroka uz njihove proizvode koji su prilagođeni svim građanima. Proizvod je namijenjen za maloprodaju te za korištenje u ugostiteljskim objektima.

Otvorenju je nazočio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te je vlasnicima poželio sreću i uspješan rad.

„Veseli me što su naši Vukovarci iz ljubavi prema svome gradu, Dunavu i ribi pokrenuli vlastiti posao i stvorili nešto novo. Vrlo kvalitetna i dobra poduzetnička inicijativa koja vrednuje bogatstvo svoga kraja. Ovdje govorimo upravo o slatkovodnom ribarstvu i proizvodima iz naših rijeka i ribnjaka, s naglaskom na Hrvatsku koja ima resurse koji njeguju i razvijaju tu granu industrije. Zaostajemo još uvijek za zemljama poput Bugarske i Rumunjske i zato mi je drago da tu vrstu inicijative imamo ovdje u Vukovaru, a posebno s obzirom na našu tradiciju. Smješteni smo na obalama Dunava i Vuke i čestitam vlasnicima što su se odvažili na ovaj korak i prepoznali resurse koje imamo. Proizvod koji nude je kvalitetan, zdrav i s prirodnom sastojcima, domaćom sirovinom i hrvatskim začinima. Grad Vukovar će i dalje ovakve i slične priče rado podupirati“, rekao je gradonačelnik te pozvao građane da i oni podrže domaću proizvodnju i lokalne proizvode.

Osim proizvodnog pogona i maloprodajnog objekta na Gradskoj tržnici Vukovar, ovaj domaći proizvod vlasnici planiraju plasirati i u susjedne gradove Vinkovce i Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!