Vijesti / Regija

gotovo 80 lokacija

Objavljujemo lokacije svih kamera za nadzor brzine u Slavoniji i Baranji

Objavljujemo lokacije svih kamera za nadzor brzine u Slavoniji i Baranji
PU virovitičko-podravska

Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili nove lokacije kamera za nadzor brzine koje će biti postavljene u Osječko-baranjskoj županiji, portal net.hr objavio je danas lokacije svih kamera za nadzor brzine u cijeloj Hrvatskoj.

Ukupno tako u Hrvatskoj postoji 399 lokacija na koje je moguće postaviti kamere, a u jednom trenutku aktivno je do 117 kamera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, osim fiksnih radarskih uređaja, policija ima drugu opremu i uređaje kojima nadziru brzinu kretanja vozila. Riječ je o ručnim laserskim uređajima sa i bez video zapisa. Ukupno ih ima oko 250 komada, tu su i stacionirani radarski uređaji, njih 90 komada te su tu i tzv. presretači kojih ima oko 40 komada."Za prošlu 2023. godinu je bila predviđena nabava 37 fiksnih radarskih uređaja i 113 kućišta, a za ovu 2024. godinu predviđena je nabava 21 fiksnog radarskog uređaja i 24 kućišta, koji bi se rasporedil na cjelokupnom teritoriju Hrvatske, odnosno u svim policijskim upravama. Pozicije gdje će biti postavljena kućišta još nisu konačno definirane i podložne su sitnim promjenama, pa u ovom trenutku ne možemo dostaviti te podatke", kažu iz MUP-a. 

Iz MUP dodaju kako svaka policijska uprava sama odlučuje o lokacijama kamera sukladno različitim pokazateljima.


Izdvojeno

Reci što misliš!