Sport / Nogomet

pala i gorica

Hat-trick Ramona Miereza za novu gostujuću pobjedu

Hat-trick Ramona Miereza za novu gostujuću pobjedu
Marko Prpić/PIXSELL

Osijek je Goricu sveo na svega nekoliko prigoda i na najbolji način čestitao rođendan Zoranu Zekiću

Super mirnu i pametnu utakmicu odigrali su nogometaši Osijeka u Velikoj Gorici na terenu na kojem su često izlazili kao poraženi, ali ne i danas.

Ramon Mierez bio je nezaustavljiv, a obrana Osijeka vrlo sigurna pa je Gorica došla do tek pokoje prigode pred golom danas još jednom odličnog Franka Kolića. Tako su bijelo-plavi na najbolji način čestitali sutrašnji 50. rođendan svom treneru Zoranu Zekiću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od samog početka Osijek je uzeo loptu u svoje noge i stiskao zadnju liniju Gorice, a već u 4. minuti mogao je Jugović do gola, ali mu je lopta otišla malo iza leđa pa nije najbolje pucao prema Baniću. Već u 19. minuti sjurio se prema golu Matković, ali nije pucao dovoljno snažno pa je ta prilika propala. Slično je bilo u 34. minuti kad Matković puca preko gola.

Prvu pravu priliku Gorica je imala u 42. minuti Matković nakon odličnog ubacivanja Pršira pucao preko gola. Do vodstva je Osijek stigao u zadnjoj minuti prvog dijela kad se u gužvi nakon kornera najbolje snašao Mierez i kroz šumu nogu pogodio za vodstvo.

Niti u drugom dijelu nije se ništa promijenilo, a Osijek je povećao vodstvo nakon sjajnog prodora Jurišića i ubacivanja na glavu Miereza koji takve prigode ne propušta. U 59. minuti vidjeli smo i malu sebičnost Matkovića koji je ukrao jednu loptu, ali onda nije uposlio Pušića i Jurišića koji su sami bili na drugoj vratnici.

HNK Gorica - NK Osijek Fotogalerija

Najbolju prigodu Gorica je imala u 74. minuti kad se dva puta iskazao Kolić. Prvo je obranio udarac Pršira, a onda i izbio loptu s glave Mitrovića koji ju je samo trebao ugurati u gol.

Zaključenje dvoboja vidjeli smo 80. minuti kad pritisak Miereza i Bukvića koristi potonji i onda nesebično dodaje Ramonu za njegov hat trick u ovoj utakmici. Do kraja je odlično pokušao i Gržan koji je pogodio vratnicu nakon jednog solo prodora, a onda i sam pred golom Banića pucao pokraj vrata. 

Stigao je tako do četvrte gostujuće pobjede zaredom i ponovo pobjegao Lokomotivi na četiri boda prednosti uoči njihovog dvoboja protiv Rijeka, ali i međusubnog dvoboja na Opus Areni slijedeće subote.

Dodajmo i kako je Mierez s tri nova gola pobjegao konkurenciji u lovu na titulu najboljeg strijelca HNL i s svojim već 17 golom gotovo pa je osigurao novu, drugu  titulu najubojitijeg napadača u Hrvatskoj.


Izdvojeno

Reci što misliš!