Događanja / Istaknuta

23., 24. i 25. ožujka

Kazališni vikend u KC-u: ''Plišana revolucija'' i ''Stilske vježbe'' ponovno igraju

Kazališni vikend u KC-u: ''Plišana revolucija'' i ''Stilske vježbe'' ponovno igraju
PR

Ulaznice po cijeni od sedam eura za sve predstave dostupne su na porti Kulturnog centra pon-sub 7-23 sata

Kazališni vikend u KC-u u subotu, 23. ožujka s početkom u 20 sati donosi vam izvedbu predstave ''Plišana revolucija'', a u nedjelju, 24. ožujka te ponedjeljak, 25. ožujka u 20 sati dvije izvedbe predstave ''Stilske vježbe''.

Ulaznice po cijeni od sedam eura za sve predstave dostupne su na porti Kulturnog centra pon-sub 7-23 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Plišana revolucija'' projekt je osječkog dvojca autora, redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića. Naslovne uloge u ovoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk/Matko Trnačić.

Vedran Dakić upravo je za glavnu mušku ulogu u ovoj predstavi osvojio Nagradu hrvatskog glumišta, a Mateja Tustanovski za svoju ulogu Mile onu u kategoriji najbolje mlade glumice do 28 godina. Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje ''borba'' za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.

''Stilske vježbe“ koje su na programu 24. i 25. ožujka u 20 sati, u režiji Vlaste Ramljak i produkciji Kulturnog centra Osijek, nastale su prema kultnom i svevremenskom tekstu Raymonda Queneaua. Naizgled banalna zgoda koja se dogodila, ovaj put u (osječkom) tramvaju br. 1 , prepričana na, ako ne baš izvornih 99, onda barem na jako mnogo načina, uz lingvističko-poetske akrobacije osječkih glumaca Selene Andrić i Dominika Karaule, vratile su ''Stilske vježbe'' na scenu, ovaj puta onu KC-a, i u novom ruhu.


Izdvojeno

Reci što misliš!