Događanja / Istaknuta

26. ožujka

EFOS Business Forum predstavit će viziju održive budućnosti hrvatskog gospodarstva

EFOS Business Forum predstavit će viziju održive budućnosti hrvatskog gospodarstva

Sudionici prvog EFOS Business Foruma imat će priliku razmotriti izazove i prilike koje pruža održivost te zajedno razviti strategije za budući napredak

Ekonomski fakultet u Osijeku organizator je prvog EFOS Business Foruma naziva ''Održiva budućnost hrvatskog gospodarstva'' koji će se održati 26. ožujka u Auli Glagoljice EFOS-a s početkom u 13 sati. Vodeći stručnjaci iz poslovnog, financijskog i akademskog sektora raspravljat će o ključnim inovacijama i strategijama koje će oblikovati zelenu budućnost hrvatskog gospodarstva. Cilj je ovoga EFOS Business Foruma potaknuti dijalog o održivom razvoju, a poseban naglasak bit će stavljen na ulogu financijskih institucija u promicanju zelenih inicijativa.

Prvi EFOS Business Forum započet će uvodnim predavanjem ''Uloga financijskih institucija u ozelenjavanju gospodarstva'' koje će održati dr. sc. Sandra Švaljek iz Hrvatske narodne banke. Predavanje će pružiti dublji uvid u važnost uloge financijskih institucija u procesu promicanja održivog razvoja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon predavanja slijedi panel diskusija naziva ''Je li gospodarstvo u Hrvatskoj dovoljno zeleno i što možemo napraviti bolje?''. Na to pitanje svoje odgovore će, uz dr. sc. Sandru Švaljek, dati i prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Petra Čiček, Sustainability Commercial Lead for Central & South Europe iz tvrtke Microsoft Hrvatska, Stjepan Ergović, član Uprave tvrtke Nexe grupa, član Uprave, Vali Marszalek, ESG direktor iz tvrtke Mazars Hrvatska i Bruno Rechner, direktor i vlasnik tvrtke Rechner d.o.o.

''Organizacija prvog EFOS Business Foruma predstavlja priliku za stjecanje novih spoznaja i ključnu inicijativu Ekonomskog fakulteta u Osijeku, usmjerenu na promicanje održive budućnosti hrvatskog gospodarstva. Kroz interdisciplinarnu raspravu i angažman stručnjaka iz različitih sektora, događanje će istaknuti važnost inovacija i strategija usmjerenih prema zelenom razvoju. S obzirom na izazove koje nosi održivost, naš je cilj potaknuti suradnju i dijalog među poslovnim sektorom, akademskom zajednicom i financijskim institucijama. Ovo je prvi u nizu događaja koji će osnažiti našu zajednicu i potaknuti nas na daljnje korake za razvoj inovacija i novih strategija. Važno je da se svi angažiramo u ovom procesu jer samo zajedničkim naporima možemo postići stvarne promjene i osigurati bolju budućnost za sve'', rekao je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Sudionici prvog EFOS Business Foruma imat će priliku razmotriti izazove i prilike koje pruža održivost te zajedno razviti strategije za budući napredak. Inspirativne rasprave i razmjena ideja među stručnjacima iz različitih sektora imaju za cilj poticanje suradnje između akademske zajednice, poslovnog sektora i financijskih institucija, kako bi zajedno krojili put održive budućnosti hrvatskog gospodarstva. Kroz dijalog, suradnju i događanje također ima za cilj poticanje raznolikosti u razmišljanju i susreta različitih perspektiva koje će pridonijeti rješavanju izazova iz različitih sektora i disciplina te poticanje inovativnih pristupa koji će promicati održivost kao ključnu komponentu cjelokupnog gospodarstva.


Izdvojeno

Reci što misliš!