Događanja / Istaknuta

25. ožujka

Europski tjedan novca potaknut će raspravu o aktualnim financijskim trendovima na EFOS-u

Europski tjedan novca potaknut će raspravu o aktualnim financijskim trendovima na EFOS-u
Marko Mrkonjić/PIXSELL

Očekuje se da će panel rasprava potaknuti dublje razmišljanje o ključnim izazovima s kojima se suočava hrvatsko gospodarstvo te identificirati moguće strategije za održavanjem stabilnosti i poticanjem rasta

Udruga Financijski impuls s ponosom najavljuje Europski tjedan novca 2024. koji će se održati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (Aula glagoljice), 25. ožujka s početkom u 11,45 sati. Ovogodišnji događaj fokusiran je na teme fintecha, digitalne transformacije financijskih sustava te izazova s kojima se suočava hrvatsko gospodarstvo, s posebnim naglaskom na pitanje inflacije i njezin utjecaj na financijsko stanje zemlje.

Naglasak će biti stavljen na perspektivu digitalnog eura i virtualne valute te načine na koje tehnološke inovacije oblikuju budućnost financijskih usluga. Panel rasprava i izlaganja stručnjaka iz Hrvatske narodne banke, Marka Luketine i Ivane Parać, pružit će dragocjene uvide u složene ekonomske dinamike, pružajući pregled ključnih čimbenika koji oblikuju financijski pejzaž.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekuje se intenzivna panel rasprava koja će okupiti širok spektar stručnjaka iz različitih sektora poput Đule Borozan s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Snježane Biloš iz OTOS-a d.o.o., Antonija Škorića iz Saponie d.d. i Ivice Sabe iz HAMAG-BICRO Osijek. Kroz interaktivnu razmjenu mišljenja i ideja, sudionici će imati priliku za učenje i povezivanje s vrhunskim stručnjacima u polju financija.

Očekuje se da će panel rasprava potaknuti dublje razmišljanje o ključnim izazovima s kojima se suočava hrvatsko gospodarstvo te identificirati moguće strategije za održavanjem stabilnosti i poticanjem rasta. Obilježavanje Europskog tjedna novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku predstavlja priliku za podizanjem razine financijske pismenosti, razmjenom znanja i izgradnjom zajedničke vizije za jačanjem financijske stabilnosti i održivog razvoja u Hrvatskoj.


Izdvojeno

Reci što misliš!