Događanja / Istaknuta

18. do 24. ožujka

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Proljetni vašar, stand-up show, koncert Atheist Rapa...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Proljetni vašar, stand-up show, koncert Atheist Rapa...
PIXSELL

U tjednu pred nama očekuju nas brojne uskrsne, ali i kulturne manifestacije poput predavanja, radionica, projekcije, stand-up showa, predstave i ostalih...

Predstojeći tjedan obiluje manifestacijama prigodnim za uskrsne blagdane, ali i brojnim kulturnim događanjima koja su uglavnom besplatna i otvorena za javnost.

Prije svega, u ponedjeljak nas očekuje nekoliko zanimljivih događanja, među kojima je šesta konferencija ''Žene u poduzetništvu'' koja će se upriličiti od 12 do 13 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konferencija iz godine u godinu okuplja ženske lidere iz javnog i poslovnog života te priča neke od najljepših priča o brojnim uspjesima, pa je tako njezina ovogodišnja tema ''Ako možeš, ne znači da moraš''.

18. ožujka Na EFOS-u održava se konferencija "Žene u poduzetništvu"

Istoga dana slijedi javna tribina i panel rasprava ''Osijek gori – Otpad i ekološke katastrofe'' koja počinje u 17 sati u dvorani OTOS-a u Osijeku.

Događanje je besplatno i otvoreno za sve građane, predstavnike institucija i civilnog društva te ostale zainteresirane sudionike, a govorit će i o ekološkoj katastrofi nastaloj požarom plastike u tvrtki Drava International.

Drava International, požarište šesti dan
18. ožujka Zeleni Osijek organizira javnu tribinu "Osijek gori – Otpad i ekološke katastrofe"

Pola sata nakon toga u knjižnici Centra za kulturu Čepin održat će se radionica ukrašavanja pisanica tradicionalnom tehnikom ''grebanja'' i ''bušenja''.

Za sudjelovanje se ne plaća kotizacija, sav je potreban pribor osiguran, a potrebno je imati samo malo slobodnog vremena i dobre volje. Nakon radionice, na istom će mjestu biti postavljena izložba pisanica sve do mladog Uskrsa, odnosno do 7. travnja.

18. ožujka U Knjižnici Centra za kulturu Čepin održat će se radionice ukrašavanja pisanica i izložbe

Prvi radni dan u tjednu završit će besplatnom projekcijom višestruko nagrađivanog američkog dokumentarnog filma pod nazivom ''Just Eat It – A Food Waste Story''.

Projekcija će se upriličiti u kinu Urania s početkom u 19 sati i ciljano pred Uskrs budući da u blagdanskom razdoblju količina otpada od hrane poraste i do 25 posto u odnosu na ostatak godine.

18. ožujka Dukat najavljuje besplatnu projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma o bacanju hrane u kinu Urania

Nakon brojnih uspješno održanih Infobip Connect meetupova diljem Europe, Afrike i Sjeverne Amerike, na red je došao i Osijek. Tako Infobip, globalni lider u poslovnoj komunikaciji, organizira prvi Infobip Connect Meetup u Osijeku, pozivajući sve tech entuzijaste, developere i startupe da se pridruže tom jedinstvenom događaju.

Događanje će se održati u utorak od 18 sati u Poduzetničkom inkubatoru BIOS, a istaknuti će govornici na njemu biti Srđan Kovačević, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Orqa, Bernardin Katić, izvršni direktor tvrtke Insa Investment Software AG te Petra Fribert i Sven Suka, softver inženjeri u tvrtki Infobip.

19. ožujka Nakon Afrike i Amerike Infobip Connect Meetup stiže i u Osijek

U četvrtak u kino Urania u 19 sati stiže poznati brački komičar Ivica Lazaneo sa svojim stand-up showom naziva ''Šta ti misliš sa svojim životom?''.

''U ovom showu otkrit ću vam kako je bilo odrastati na Braču, uz obitelj u kojoj svatko vuče na svoju stranu, (ne)ispunjavati očekivanja okoline te u kakvim sam se sve nesvakidašnjim situacijama zatekao i zbog svoje nepromišljenosti još dublje u njih uvukao. Što sam sve doživio, preživio i šta mislim sa svojim životom? Ozbiljno se zaj******* i nasmijati vas svojom pričom. Vidimo se!'', poručio je Lazaneo.

21. ožujka U kino Urania dolazi brački komičar sa stand-up showom ''Šta ti misliš sa svojim životom?''

Ako budete raspoloženi za dobru zezanciju i smijeh, ali u nešto drugačijem formatu, u čepinskom Centru za kulturu iste će vas večeri od 20 sati čekati kultni hit Kazališta Moruzgva naslova "Gola u kavezu" koji se izvodi već 15 godina.

Predstava o trima prijateljicama progovorit će o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima te izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti. Izvest će ju Barbara NolaAna Begić Tahiri i Ecija Ojdanić, dok ju je režirao Ivan Leo Lemo.

21. ožujka U čepinskom Centru za kulturu odigrat će se kultna komedija "Gola u kavezu"

Četvrtak je rezerviran i za novo događanje na EFOS-u, a riječ je o besplatnoj LEAPin multidisciplinarnoj konferenciji čije će teme biti usmjerene prema razvoju karijere, poduzetništvu, marketingu, IT-u i razvoju vještina.

Osim predavanja, na konferenciji će vas očekivati i besplatna radionica koja će vas provesti kroz korake pokretanja vlastite online karijere, a vodit će ju poznati marketinški stručnjak Vasily Kichigin.

21. ožujka LEAPin besplatna konferencija stiže u Osijek

Također, iste će se večeri u Balotama održati novi pub kviz općeg i glazbenog znanja s početkom u 20 sati.

Na kvizu će moći sudjelovati timovi do pet članova, a kotizacija po članu iznosit će dva eura. Nudit će se i vrijedne nagrade.

21. ožujka Održava se novi pub kviz općeg i glazbenog tipa u Balotama

U petak nas u Epicu čeka proslava 35. obljetnice kultnog novosadskog punk-rock benda Atheist Rapa.

"Ovi veterani scene čitavu su karijeru uspješno gradili po svom principu, a uz ikone poput KUD Idijota ili Hladnog piva drže titulu stupa scene zaslužnog za razvoj punk-rocka na ovim prostorima. Jubilarni koncert u klubu Epic svojevrsna je lektira koja će ih u slavljeničkom tonu prikazati u uistinu punoj sviračkoj snazi s izuzetnom energijom kakvu odašilju već tri i pol desetljeća", stoji u najavi na službenom Facebook eventu.

Prije Atheista, u klubu će nastupiti stare osječke 'njuške' Tarzan u Dunsflaši te mladi i perspektivni Skunk.

atheist rap
22. ožujka Atheist Rap u Osijeku slavi 35 godina

Vikend će započeti radionicom ''Kako prekinuti s odgađanjem'' koja će se održati u subotu u BYOB ogranku Osijek, a koju će predvoditi Ivana Maltašić, coach za osobni R.A.S.T.

Na toj radionici naučit ćete koja su to tri razloga zašto nešto odgađate, kao i koja su to četiri koraka koja možete učiniti da to promijenite iz korijena.

23. ožujka BYOB ogranak Osijek: Radionica ''Kako prekinuti s odgađanjem''

Selimo se potom u Baranju, i to prvo na Trg slobode u Belom Manastiru na kojemu će se u subotu održati Uskrsni korzo. Glavni belomanastirski trg bit će tako ukrašen slamnatim uskrsnim motivima, pisanicama i brojnim mjestima za fotografiranje.

Ususret Uskrsnom korzu, u Etnološkom centru baranjske baštine upriličit će se prikaz tradicionalnog gnijezda od šibe i rogoza koje će sljedećih dana biti postavljeno na Trgu slobode kao dio ukrasa.

uskrs
23. ožujka Održava se Uskrsni korzo na Trgu slobode u Belom Manastiru

U nedjelju u Karancu upriličit će se Proljetni vašar, manifestacija s dugogodišnjom tradicijom održavanja vikendom prije Cvjetnice.

Događanje će okupiti oko 80 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložiti svoje proizvode. Tako će se na sajamskim štandovima pronaći tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.

24. ožujka Karanac: Proljetni vašar 2024.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!