Događanja / Istaknuta

18. ožujka

Dukat najavljuje besplatnu projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma o bacanju hrane u kinu Urania

Dukat najavljuje besplatnu projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma o bacanju hrane u kinu Urania
PR

U sklopu projekta ''Hrana se ne baca'' do danas je provedeno istraživanje o navikama potrošača

Dukat i ove godine nastavlja s aktivnostima koje provodi u sklopu svog edukativnog projekta ''Hrana se ne baca'' s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti smanjenja bacanja hrane. Tim povodom za građane Osijeka organizira besplatnu projekciju višestruko nagrađivanog američkog dokumentarnog filma ''Just Eat It – A Food Waste Story''.

Projekcija u Osijeku održat će se 18. ožujka u kinu Urania s početkom u 19 sati i ciljano pred uskrsne blagdane, budući da u blagdanskom razdoblju količina otpada od hrane raste i do 25 posto u odnosu na ostatak godine. Kako bi prisustvovali besplatnoj projekciji filma građani na mrežnoj stranici projekta trebaju izvršiti prijavu i osigurati svoje mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekcije dokumentarnog filma ''Just Eat It – A Food Waste Story'' krajem prošle godine održale su se u gradovima u kojima se nalaze Dukatove proizvodne lokacije. Tako su film pogledali stanovnici Karlovca i Bjelovara, a u Zagrebu su se održale dvije projekcije zbog velikog interesa građana.

Film ''Just Eat It - A Food Waste Story'' prati šest mjeseci života Jennifer Rustemeyer i Granta Baldwina, američkog para koji odlučuje u tom razdoblju živjeti isključivo od hrane koja bi u protivnom završila kao otpad. Uz to što istražuje uzroke i posljedice problema bacanja hrane, uključujući nepotrebno trošenje resursa, ekološke posljedice i socijalne implikacije, ovaj zanimljivi, ali ujedno šokantni dokumentarac motivira na odgovoran odnos prema hrani te na smanjenje stvaranja otpada od hrane u svakodnevnom životu.

U sklopu projekta ''Hrana se ne baca'' do danas je provedeno istraživanje o navikama potrošača. Kada je riječ o odgovornom postupanju s hranom, organizirana je panel-rasprava o tome kako tvrtke i institucije mogu pomoći u edukaciji potrošača te je održano niz besplatnih projekcija dokumentarnog filma ''Just Eat It – A Food Waste Story''.

Osim toga, pokrenuta je i središnja platforma s mnoštvom korisnih savjeta kako promijeniti navike i smanjiti bacanje hrane. S obzirom na to da ulazimo u blagdansko vrijeme, na platformi se nalaze i savjeti kako produžiti trajanje tradicionalnih uskrsnih namirnica te kako postupati s ostatcima hrane nakon Uskrsa.


Izdvojeno

Reci što misliš!