Događanja / Istaknuta

24. ožujka

Karanac: Proljetni vašar 2024.

Karanac: Proljetni vašar 2024.
TZ Baranje

Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća

Jedan je od prvih pokazatelja da je proljeće stiglo u Baranju Proljetni vašar u Karancu. Proljetni vašar je manifestacija s višegodišnjom tradicijom koja se svake godine održava vikend prije blagdana Cvjetnice, kršćanskog blagdana koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa.

Proljetni vašar sada je već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Na vašaru će se okupiti oko 80 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložiti svoje proizvode. Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane na kojemu se može uživati u brojnim baranjskim delicijama. Na štandovima ćete moći naći tradicionalne proizvode poput čvaraka, kulena i slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja ćete moći kupiti u ugostiteljskom objektu postavljenom pod šatorom.

U ponudi će biti šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu i kobasice u kotlovini.

U sklopu Proljetnog vašara svake se godine održava izbor za laskavu titulu ''PRINCEZA PUŠNICE''. Najmasnija, najslanija i, najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Prijave su za sudjelovanje na sajmu otvorene, a prijavnicu preuzmite na poveznici. Potrebno ju je ispuniti i s potvrdom o uplati poslati na [email protected].

PROGRAM:
09:00 h - sajam domaćih proizvoda
10:00 h - igre ''Kome dulje visi?'' i ''Zakucavanje''
12:00 h - proglašenje ''Princeze pušnice'


Izdvojeno

Reci što misliš!