Vijesti / Regija

slučaj iz siječnja

DORH podigao optužnice protiv petorice mladića za premlaćivanje maloljetnika u Vukovaru

DORH podigao optužnice protiv petorice mladića za premlaćivanje maloljetnika u Vukovaru
Emica Elvedji/PIXSELL

DORH je sudu predložio produljenje istražnog zatvora za četvoricu optuženih "zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela"

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred optužnim vijećem za mladež Općinskog suda u Vukovaru optužnicu protiv petorice okrivljenika (godišta 2000., 1999., 1998., 2003. i 2004.), zbog kaznenih djela teške tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede u pokušaju i protiv šestookrivljenika zbog kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog dijela, objavio je vukovarski DORH.

Podsjetimo, radi se o slučaju s početka godine, kad je skupina mladića u središtu Vukovara pretukla maloljetnike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DORH dalje piše: "Optužnicom se prvookrivljeniku, drugookrivljeniku, četvrtookrivljeniku i petookrivljeniku stavlja na teret da su 6. siječnja 2024., oko 22:30 sati, u središtu Vukovara, po prethodnom dogovoru i zajednički s još jednom poznatom (sada nedostupnom) osobom i drugim nepoznatim osobama, postupili u cilju da teško tjelesno ozlijede djecu. Tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela uslijed čega je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje djece (lake) tjelesne ozljede. Okrivljenike je u daljnjem tjelesnom ozljeđivanju navedene djece zaustavila njima poznata osoba.

Optužnicom se šestookrivljeniku stavlja na teret da je, u cilju da pomogne u skrivanju okrivljenika, iznajmio stan trojici od navedenih okrivljenika za kojima je bila raspisana policijska potraga, a potom im je omogućio da uđu u navedeni stan u Vukovaru u kojem su se skrivali sve do 9. siječnja 2024. kada su ih pronašli policijski službenici.

hitna pomoć
tučnjava u vukovaru Majka pretučenog dječaka iz Vukovara opisala detalje brutalnog sukoba: "Onesvijestio se od udarca u zube i pao na tlo. Cipelarili su ga''

U optužnici je predloženo da sud produlji istražni zatvor protiv prvookrivljenika, druogokrivljenika, četvrtookrivljenika i petookrivljenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Kaznenog zakona), kao i da šestoookrivljeniku produlji mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku."


Izdvojeno

Reci što misliš!