Vijesti / Osijek

brže spašavanje života

Spektakularan manevar! Helikopter hitne sletio kod osječkog KBC između drveća

Spektakularan manevar! Helikopter hitne sletio kod osječkog KBC između drveća
Facebook

Brže spašavanje života i to iz svih slavonskih županija kao i dijela susjedne BiH

Istok Hrvatske odnedavno je dobio helikoptersku hitnu medicinsku službu, a njezinu primjenu možemo pratiti putem Facebook stranice Hitna uživo 194.

Tako su oni objavili snimku polijetanja i slijetanja ekipe Hitne iz Osijeka prema Slatini, a cijela intervencija trajala je manje od dva sata što je inače udaljenost koju je potrebno prijeći automobilom u samo jednom smjeru bez ikakave intervencije na samom terenu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na povratku u KBC Osijek pilot je pak pokazao i zavidne letačke sposobnosti budući je helikopter dovezao tik pred ulaz u samu bolnicu i to između brojnih drveća.

Pogledajte kako je to izgledalo.

 
 

Osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom predstavljanja projekta ocijenio je ovo dodatnim iskorakom u zdravstvenoj zaštiti kojim su na dobitku svi pacijenti istoka Hrvatske.

"Grad Osijek i Klinički bolnički centar Osijek, kojem gravitira gotovo milijun pacijenata, ovime se učvršćuju kao medicinsko središte istočne Hrvatske. Operativno je zamišljeno da je baza na zračnoj luci u Osijeku, a po potrebi helikopter slijeće u kampus u blizini parkirališta Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, koji je 850 metara udaljen od kliničkog bolničkog centra. Posebno raduje što je ovaj heliodrom privremen, jer će novi klinički bolnički centar vrijedan preko 700 milijuna eura imati svoj heliodrom", poručio je gradonačelnik Radić.


Izdvojeno

Reci što misliš!