Vijesti / Regija

Ekshumacija

U Bogdanovcima pronađeni posmrtni ostaci osoba nestalih u Domovinskom ratu

U Bogdanovcima pronađeni posmrtni ostaci osoba nestalih u Domovinskom ratu
Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Tijela su pronađena na samom ulazu u Bogdanovce, i to na oranici koja se sve ove godine obrađuje

Terenskim istraživanjem u naselju Bogdanovci kod Vukovara pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskoga rata.

"Policijski službenici osiguravaju mjesto pronalaska, a očevid, kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Osijek i dalje je u tijeku, kao i istraživanje terena. Posmrtni ostaci bit će prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi daljnje obrade i identifikacije", kažu iz PU vukovarsko-srijemske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iskapanja su otkrila ostatke najmanje dvaju tijela. Uz njih je bila civilna odjeća, ali ne i dokumenti. U vukovarskoj bolnici će patalog i struka izvršiti pregled, posložiti sve dijelove tih posmrtnih ostataka, napraviti popise i sve što ide po protokolu da bi se mogla napraviti DNA analiza.

"1. listopada '91. godine bio je dosta velik napad ovdje u Bogdanovcima. I baš na ovom mjestu ima i priča da su civili u automobilu prolazili. Dočekani su i nažalost stradali su u tom trenutku", rekao je Marko Barun, načelnik Općine Bogdanovci, reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić.

"Tijela su pronađena na samom ulazu u Bogdanovce, i to na oranici koja se sve ove godine obrađuje."

Skrivana su na svega 80 centimetara dubine.

"Jako je teško reći o kojim bi se ljudima moglo raditi, s obzirom na to da su samo selo Bogdanovci i neposredna okolina bili cijelu jesen '91. godine u borbenim okolnostima", dodao je Marošičević.


Izdvojeno

Reci što misliš!