Vijesti / Regija

nastava po modelu c

Od sutra svi srednjoškolci u OBŽ i viši razredi osnovnih škola online

Od sutra svi srednjoškolci u OBŽ i viši razredi osnovnih škola online
Dino Stanin/PIXSELL

Prema jučerašnjim podacima na području Osječko-baranjske županije, na koronavirus je pozitivno 734 učenika, a u samoizolaciji je 2.527 učenika

Nakon razmatranja aktualne epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije, Stožer civilne zaštite OBŽ danas  je donio preporuku da se od sutra (19. siječnja) do 28. siječnja 2022. godine nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online).

Povod za takvu preporuku je drastično povećanje broja oboljelih od koronavirusa od početka siječnja na području cijele županije, što se između ostalog pokazuje i rekordnim brojem novopozitivnih osoba (14. siječnja bilo je 510 pozitivnih nazala, što je najviše u jednom dan od pojave virusa).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas je novopozitvnih u Osječko-baranjskoj županiji 349. Preminulo je troje.

online škola nastava učenje laptop škoalrac
pandemija koronavirusa Zbog povećanja broja novozaraženih neke osječke škole ponovo prešle na online nastavu

Osobit porast broja pozitivnih, a posredno i odlazaka u samoizolaciju prisutan je u školama. Prema jučerašnjim podacima na području Osječko-baranjske županije, na koronavirus je pozitivno 734 učenika, a u samoizolaciji je 2.527 učenika. Promatrano po razrednim odjelima ukupno je 97 razrednih odjela već na online nastavi. Pozitivno je i 186 nastavnika i 54 nenastavnog osoblja. Od tih ukupnih brojeva na područje Grada Osijeka odnosi se 322 pozitivna učenika i 1.077 u samoizolaciji, a „izvan pogona“ u Osijeku je i 40 skupina s 800 mališana u vrtićima. 


Izdvojeno

Reci što misliš!