Vijesti / Osijek

Aktualno s tržnice

Na tržnici ništa novo, ali ima sve više domaćih jagoda i proljetnog cvijeća

Na tržnici ništa novo, ali ima sve više domaćih jagoda i proljetnog cvijeća
Mirela Belaj/SiB.hr

Unatoč nedostatku novih namirnica i stabilnim cijenama, na osječkoj tržnici postaju sve popularnije domaće jagode, dok je iznimno traženo i proljetno cvijeće

Na osječkoj tržnici ovoga tjedna nema mnogo novih namirnica i sve se već duže vrijeme prodaju po jednakim cijenama.

Novitet su jedino domaće jagode kojih je sve više na štandovima, no još je uvijek riječ o onima iz plastenika. Navedene voćke i dalje drže cijenu od maksimalno tri eura po pola, odnosno šest eura po kilogramu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Sve je to tu negdje i zasad ne planiramo snižavati njihove cijene. Vidjet ćemo kakva će situacija biti kada za otprilike tjedan dana budu došle jagode s otvorenih polja'', ističe proizvođač.

osječka tržnica
Aktualno s tržnice Stanje osječke tržnice nakon Uskrsa: I dalje se sve šareni, a stigle su i nove namirnice

Osim jagoda, naveliko se prodaju i različite vrste cvijeća. Zonalci, muškatle, potunije i karanfili najtraženije su biljke u ovo doba godine, neovisno o njihovim cijenama koje se, kažu prodavači, nisu mnogo mijenjale u odnosu na ranija razdoblja.

''Samo smo nekima podigli cijene za deset do dvadeset centi, tako da i nema neke velike razlike. Jedino su visilice skuplje za euro, no i dalje se dobro prodaju. Biljke uglavnom kupuju kćeri svojim majkama kao poklon ili sebi u kuću'', navodi Jolanka koja već 12 godina prodaje na osječkoj tržnici.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

Među pak aktualnim projektima u organizaciji Tržnice izdvaja se prvi proljetni buvljak za životinje koji će se održati sutra od osam do 14 sati u Parku kralja Držislava (kod Školjke) te okupiti udruge, volontere i osnovnoškolce s područja Slavonije koji vole životinje i brinu o njihovoj zaštiti i spašavanju.

tržnica
Omiljena lokacija Osječana Osječka tržnica vodeća je u broju OPG-ova u RH: Surađuje s više od 400 poslovnih partnera, a planira i nove projekte

Unatoč nedostatku novih namirnica i stabilnim cijenama, na osječkoj tržnici postaju sve popularnije domaće jagode, dok je iznimno traženo i proljetno cvijeće. Međutim, vjerujemo u to kako će povećanoj posjećenosti tržnice pogodovati najavljeni porast temperature u idućim danima te predstojeći Praznik rada.


Izdvojeno

Reci što misliš!