Događanja / Istaknuta

10. svibnja

Ovogodišnja Noć tvrđava okupit će brojne kulturne institucije i promovirati osječku turističku ponudu

Ovogodišnja Noć tvrđava okupit će brojne kulturne institucije i promovirati osječku turističku ponudu
Davor Javorovic/PIXSELL

Cilj je manifestacije poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma

Nakon iznimno uspješna prva dva izdanja manifestacije Noć tvrđava koja je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacija u šest država, organizatori s veseljem najavljuju treće izdanje manifestacije.

Tijekom samo dvije godine, Noć tvrđava je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacijskih lokaliteta u šest zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Rumunjska i Srbija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Manifestacija je prerasla u jedinstveni prikaz kulturne baštine, privlačeći brojne posjetitelje i zaljubljenike u kulturu, što su prepoznale dvije međunarodne mreže koje okupljaju upravitelje kulturne baštine EFFORTS i FORTE CULTURA te se od 2023. godine manifestacija promovira na europskoj razini kao dio European Fortress Summer događanja.

Cilj je manifestacije poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

Agencija za obnovu osječke Tvrđe već treću godinu zaredom organizator je Noći tvrđava. Ove godine udružile su se sve kulturne ustanove smještene u Tvrđi i posjetiteljima ponudile dio svog programa.

Pozivaju se, stoga, svi zainteresirani na treće izdanje Noći tvrđava koje će se održati u petak, 10. svibnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!