Vijesti / Regija

dvostruko kraće putovanje

Modernizacija pruge Vinkovci-Vukovar: Vlakovi će voziti 120 kilometara na sat

Modernizacija pruge Vinkovci-Vukovar: Vlakovi će voziti 120 kilometara na sat
Goran Ferbezar/PIXSELL

Projekt je vrijedan 542,6 milijuna kuna, što je u 85 postotnom iznosu sufinancirano sredstvima Europske unije

Do kraja sljedeće godine trebala bi biti dovršena modernizacija pruge Vinkovci - Vukovar započeta u travnju prošle godine.

Modernizacija pruge Vinkovci-Vukovar znači njezinu nadogradnju, elektrifikaciju, rekonstrukciju i obnovu, a za cilj ima povećanje opsega željezničkog teretnog prometa, bolju povezanost putničkog prijevoza, podizanje razine sigurnosti putovanja te poboljšanje udobnosti putovanja, a vrijeme putovanja između Vinkovaca i Vukovara smanjit će se s dosadašnjih 40 minuta na 20 minuta. Pruga će bit projektirana za maksimalnu brzinu do 120 kilometara na sat. Projekt je vrijedan 542,6 milijuna kuna, što je u 85 postotnom iznosu sufinancirano sredstvima Europske unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer je u Vukovaru održan  infodan na kojem su nazočili predstvnici Hrvatskih željeznica, lokalne uprave, izvođača i gospodarstvenika i na kojem se goovorilo o dinamici izvođenja radova.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac rekao je kako je projekt značajan ponajprije za razvoj Luke Vukovar koja je značajni dionik gospodarstva grada Vukovara te je izrazio nadu kako će u budućnosti Hrvatske željeznice nastaviti s ulaganjima u modernizaciju pruge na području cijele Republike Hrvatske kako bi se stvorila kompletna mreža moderne željeznice koja će dovesti do gospodarskih benefita, kako za naš grad, tako i za cijelu Hrvatsku.


Izdvojeno

Reci što misliš!