Vijesti / Osijek

Projekt "OSnaženi"

Crveni križ nudi besplatne oblike pomoći starijima od 65 godina na području Osijeka

Crveni križ nudi besplatne oblike pomoći starijima od 65 godina na području Osijeka
Duško Jaramaz/PIXSELL

U slučaju velikog interesa, prednost će imati starije osobe u težem zdravstvenom stanju i s nižim primanjima, osobito ako žive sami ili u dvočlanom kućanstvu bez podrške obitelji

Hrvatski Crveni križ Gradskog društva Crvenog križa Osijek upućuje otvoreni poziv starijim osobama iznad 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom s područja Osijeka za sudjelovanje u projektu "OSnaženi". Cilj je projekta pružiti im potporu i podršku u svakodnevnim aktivnostima.

Oblici podrške uključuju pomoć pri organizaciji prehrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju higijene te podršku kroz razgovore, druženje i uključivanje u društvo. Usluge su besplatne za korisnike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Korisnici mogu biti starije osobe iznad 65 godina te odrasle osobe s invaliditetom. Preduvjeti za odabir uključuju provjeru toga da korisnici nisu već korisnici sličnih usluga te da ispunjavaju određene kriterije primanja.

U slučaju velikog interesa, prednost će imati starije osobe u težem zdravstvenom stanju i s nižim primanjima, osobito ako žive sami ili u dvočlanom kućanstvu bez podrške obitelji.

Prijave su otvorene od 24. travnja te se mogu podnijeti tijekom trajanja projekta, svakog radnog dana od osam do 12 sati. Za više informacija i prijavu kontaktirajte Ivana Novaka na broj telefona 031/496-164 te posjetite poveznicu.


Izdvojeno

Reci što misliš!