Vijesti / Regija

izvanredno radno vrijeme

Osječko-baranjska policija ima važnu obavijest za izdavanje osobnih iskaznica

Osječko-baranjska policija ima važnu obavijest za izdavanje osobnih iskaznica
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Policija se priprema za dolazak novih osobnih iskaznica

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava osječko-baranjska organizirat će  31.7.2021. (SUBOTA) , u vremenu od 7 do 19 sati, uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica u svim upravnim službama Policijske uprave osječko-baranjske.
 
Iz policije napominju da se 30.07.2021. godine (PETAK),  i subotu 31.07.2021.godine (SUBOTA),  neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobne iskaznice i putovnice koje su izrađene.
 
Izrađene isprave u redovnom i ubrzanom postupku izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a žurne se preuzimaju u  PU osječko-baranjskoj.

Potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.
 
Osobna iskaznica i putovnica preuzima se osobno!

osobna iskaznica
od kolovoza Poskupljuje izrada osobnih iskaznica i to ne malo

Od 2. kolovoza izdavanje novih osobnih iskaznica 2. generacije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od ponedjeljka, 2. kolovoza 2021. godine zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.
 
Naime, Uredba (EU) 2019/1157 Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije i boravišnih isprava koje se izdaju građanima Unije i članovima njihovih obitelji koji ostvaruju pravo na slobodno kretanje počinje se primjenjivati 2. kolovoza 2021. godine te stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (Narodne novine, broj 144/20.), koji je donesen radi provedbe navedene Uredbe.

osobna iskaznica
od 2. kolovoza Stižu nove osobne: Moći ćete ih imati na mobitelima, a služit će i kao zdrastvene iskaznice

U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.
 
Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza 2021. godine.
 
Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja 2021. godine do 14,30 sati, dok u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!