Vijesti / Regija

vikend izvješće prometne policije

Tijekom vikenda policija u prometu zatekla 34 pijanih vozača: Najviše napuhao Tenjac

Tijekom vikenda policija u prometu zatekla 34 pijanih vozača: Najviše napuhao Tenjac
Goran Kovacic/PIXSELL

U razdoblju od 7. do 9. kolovoza, području PU osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 34 vozača od čega: 25 vozača osobnih automobila, 8 vozača bicikla i 1 vozač traktora, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi


Evidentirano je još 240 prekršaja od čega: 136 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje pod zabranom, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 53 ostala prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 9. kolovoza, oko 1,05 sati u Osijeku, u Ulici kralja Petra Svačića, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 42-godišnji hrvatski državljanin iz Tenje. Vozač je upravljao osobnim automobilom kojemu je istekla važnost prometne dozvole za više od 15 dana, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,28 grama po kilogramu, zbog čega je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 
- Dana 7. kolovoza, u 19,20 sati u Našicama, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a 2 osobe lake tjelesne ozljede. Vozač  36-godišnji hrvatski državljanin iz Zoljana, upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozaču je je utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu.  
Protiv 36-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava nadležnom ODO-u.
 
- Dana 8. kolovoza, oko 5,25 sati u Donjem Miholjcu, u nadzoru prometa zaustavljen je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Podgajaca Podravskih. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
- Dana 8. kolovoza, u 7,06 sati u Levanjskoj Varoši, u nadzoru prometa zaustavljen  je 54-godišnji hrvatski državljanin iz Slobodne Vlasti. Vozač je upravljao neregistriranim traktorom koji nije osiguran i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.
Vozaču je   utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 55700 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „G“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
 
- Dana 8. kolovoza, u 12,15 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 54-godišnji hrvatski državljanin iz Potnjana upravljao je osobnim automobilom te uslijed nepropisne vožnje unazad, udario je u parkirani osobni automobil. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen  gdje mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu.
 
Za opisane prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.
 
- Dana 8. kolovoza, u 23,30 sati, na cesti između Vrbice i Starih Mikanovaca, u nadzoru prometa zaustavljen je 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice. Vozaču  osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za opisani prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
  
- Dana 09. kolovoza, u 00,50 sati u Kozarcu, u nadzoru prometa zaustavljen je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za opisani prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
- Dana 9. kolovoza, u 05,20 sati u Osijeku, u Županijskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Šarengrada. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,54 grama po kilogramu te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.
Vozač je dao na uvid tuđu vozačkom dozvolu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
Za opisane prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozila „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova. 

Izdvojeno


Reci što misliš!