Vijesti / Regija

recidivist iz šumarine

41-godišnjem vozaču policija oduzela auto, a on poslan 15 dana u zatvor

41-godišnjem vozaču policija oduzela auto, a on poslan 15 dana u zatvor
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vozač bez položenog vozačkog ispita unazad tri godine već je dva puta pravomoćno osuđen za isti prekršaj

Jučer, 21. travnja, u Jagodnjaku prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici su kontrolirali 41-godišnjeg hrvatskog državljana iz Šumarine koji je upravljao osobnim automobilom u prometu prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Vozač bez položenog vozačkog ispita unazad tri godine već je dva puta pravomoćno osuđen za isti prekršaj.

Vozač je Rješenjem Općinskog suda u Osijeku osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera „Zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije“ u trajanju od 12 mjeseci. Automobil s kojim je upravljao privremeno mu je oduzet.   
 
Jučer, 29. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena tri vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi od kojih je jedan vozač osobnog automobila i dva vozača bicikla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 grama po kilogramu utvrđena je vozaču osobnog automobila 50-godišnjem hrvatskom državljaninu. Vozač je upravljao osobnim automobilom na Županijskoj cesti između mjesta Bokšić – Feričanci.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 20 000 kn ili kazna zatvora do 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!