Sport / Ostalo

Od 1. do 6. razreda osnovne škole

Na Erste Plavoj ligi u Osijeku nastupilo više od 600 djece

Na Erste Plavoj ligi u Osijeku nastupilo više od 600 djece
EPL/Pro Sport

Iako je, naročito u mlađim dobnim uzrastima, mnogima nastup na Erste Plavoj ligi u Osijeku bio prvi susret sa sportom, neki od učenika na ovome natjecanju sudjeluju već godinama

Sva djeca iz Osijeka i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Slavonija-Žito Osijek.

U Osijeku su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2024. na kojima je nastupilo više od 600 učenica i učenika od 1. do 6. razreda škola iz cijele županije. Natjecanje su otvorili glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, predsjednica AK Slavonija-Žito Zvjezdana Tuma Pavlov i predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup na finalu u Zagrebu koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala. Iako je, naročito u mlađim dobnim uzrastima, mnogima nastup na Erste Plavoj ligi u Osijeku bio prvi susret sa sportom, neki od učenika na ovome natjecanju sudjeluju već godinama.

Jedna je od njih i Mia Rajić, učenica 6. razreda OŠ Vladimira Nazora iz Đakova, pobjednica u trčanju na 60 metara.

''Jako volim atletiku, a naročito trčanje. Omiljene su mi sportašice Sandra PerkovićBlanka Vlašić. Vidjela sam ih uživo na finalu Erste Plave lige u Zagrebu i to mi je ostalo u najljepšem sjećanju. Inače, voljela bih, osim atletike, probati još i rukomet, odbojku i tenis'', kaže Mia.

U atletici su se na Erste Plavoj ligi okušali i nekima kojima ona nije prvi sportski izbor poput Filipa Kalinkova, učenika 6. razreda OŠ Augusta Šenoe.

''Ja treniram nogomet i borilački sport krav magu, a ovdje sam se natjecao u skoku u dalj i trčanju na 60 metara. Mislim da je atletika jako zabavna i da bi se svi trebali okušati u tom sportu. Meni je upravo Usain Bolt, uz Mikea Tysona, najdraži svjetski sportaš'', rekao je Filip.

Vrlo je svestrana i Lana Barišić, učenica 6. razreda OŠ Miroslava Krleže koja ima puno sportskih želja.

''Treniram atletiku, ali jako volim i odbojku. Omiljene su mi sportašice Blanka Vlašić i Sandra Perković i nadam se da ću ih upoznati na finalu u Zagrebu. Volim sport jer me smiruje kada sam, primjerice, u stresnim situacijama u vezi sa školom. Trčanje me baš uvijek smiruje. Voljela bih se okušati i u skoku u dalj jer vjerujem da bih mogla skakati preko pet metara te u skoku u vis jer bih već sad uz dobru tehniku mogla preko 150 cm. Voljela bih i bacati koplje'', pojašnjava Lana.

Osijek je grad sporta, a od sada će pristup najmlađih sportu biti još jednostavniji. Sva djeca iz Osijeka i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko spomenute platforme u uvodu ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Slavonija-Žito Osijek.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se 4. svibnja kvalifikacijama u Makarskoj.


Izdvojeno

Reci što misliš!