Vijesti / Ostalo

Na području Virovitice

Mladić od lokalnog župnika iznudio imovinu u vrijednosti 600 tisuća kuna

Mladić od lokalnog župnika iznudio imovinu u vrijednosti 600 tisuća kuna
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nije poznato u kakvom su odnosu bili mladić i svećenik, no čini se kako je sve počelo još 2019. godine kada je iznuditelj prijetio da će se ubiti te počiniti zlo i svećeniku ako mu ne bude davao novac

Općinsko državno odvjetništvo provodi istragu protiv 26-godišnjeg mladića kojeg se tereti da je godinama iznuđivao lokalnog 60-godišnjeg svećenika na virovitičkom području.

Kako doznaje Danica.hr, župnik je mladiću u strahu za život dao gotovo 100 tisuća kuna te mu darovao svoja dva automobila u vrijednosti 17 tisuća eura i vikendicu na moru vrijednu minimalno 50 tisuća eura. Ukupno ga je, dakle, oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije poznato u kakvom su odnosu bili mladić i svećenik, no čini se kako je sve počelo još 2019. godine kada je iznuditelj prijetio da će se ubiti te počiniti zlo i svećeniku ako mu ne bude davao novac. Tako je u više navrata dobivao iznose od nekoliko stotina kuna.

Osnovano se sumnja da je jednom prilikom zatražio iznos od 30 tisuća kuna kako bi platio svoje dugove istovremeno prijeteći oštećeniku upotrebom noževa pa mu je, u strahu za vlastiti život, i predao toliki iznos.

Potom je u veljači 2019. u Ivanić Gradu poslao svećeniku više SMS poruka u kojima je tražio da mu plati dugove prijeteći mu, stoga mu je župnik na koncu prepisao svoj osobni automobil koji je mladić prodao za oko osam tisuća eura.

Iste godine u rujnu mladić mu je prijetio i prislanjao užareni predmet na tijelo, zbog čega je svećenik u strahu za život kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju vikendice koju je iznuditelj potom prodao za minimalno 50 tisuća eura.  

Malo kasnije, potkraj listopada, župnik je mladiću zbog straha za život prepisao i svoj drugi automobil čija je vrijednost oko devet tisuća eura. No, svećenik se slomio i sve prijavio policiji tek nakon incidenta lani u prosincu.

Tijekom vožnje u župnikovu vozilu na obilaznici Virovitice, mladić je uperio pištolj prema njemu i zaprijetio da će pobiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57 tisuća kuna kako bi podmirio svoja dugovanja.

Svećenik mu je dao 50 tisuća kuna, no potom se slomio i odlučio sve prijaviti Policijskoj upravi u Virovitici. Nije poznato zbog čega je toliko dugo trpio iznude i teške prijetnje.


Izdvojeno

Reci što misliš!