Vijesti / Ostalo

obavijest halmeda

Popularni lijek protiv bolova povlači se s tržišta, sigurnost pacijenata nije ugrožena

Popularni lijek protiv bolova povlači se s tržišta, sigurnost pacijenata nije ugrožena
Goran Stanzl/PIXSELL

Trenutačno je u prometu dostupan drugi lijek istog sastava i jačine drugog proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne utječe na redovitu opskrbu tržišta, ističe se u obavijesti

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je jučer o povlačenju serije lijeka protiv bolova, Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete, javlja Hina.

"Tvrtka JGL d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete, na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 34406N3 predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni", objavio je HALMED na svojoj službenoj web stranici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Serija lijeka povlači se jer je prilikom ispitivanja u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) HALMED-a "ustanovljen rezultat izvan specifikacija za parametar oslobađanje djelatne tvari. Predmetna neispravnost potencijalno može utjecati na smanjenu učinkovitost navedene serije lijeka, međutim sigurnost pacijenata nije ugrožena", dodaju iz HALMED-a.

Trenutačno je u prometu dostupan drugi lijek istog sastava i jačine drugog proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne utječe na redovitu opskrbu tržišta, ističe se u obavijesti.

Iz HALMED-a preporučuju bolesnicima da se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s trenutačnom terapijom.


Izdvojeno

Reci što misliš!