Vijesti / Ostalo

RTL o cijepljenju protiv HPV-a

Čak 40 posto spolno aktivnih osječkih studentica nikada nije bilo na ginekološkom pregledu

Čak 40 posto spolno aktivnih osječkih studentica nikada nije bilo na ginekološkom pregledu
Emica Elvedji/PIXSELL

Poražavajući su to podaci povodom Svjetskog dana spolnog zdravlja. U isto vrijeme raste interes za cijepljenjem protiv HPV-a, ali je još uvijek nedovoljno cijepljenih

Polovica studentica u Zagrebu nema svog ginekologa, a prema osječkom istraživanju, njih čak 40 posto spolno aktivnih nikada nije bilo na ginekološkom pregledu, piše RTL.

Poražavajući su to podaci povodom Svjetskog dana spolnog zdravlja. U isto vrijeme raste interes za cijepljenjem protiv HPV-a, ali je još uvijek nedovoljno cijepljenih. Tako se lani u jednoj županiji cijepila samo jedna osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U hladnjaku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo čuvaju se cjepiva protiv HPV-a, virusa koji pogađa i žene i muškarce. Prvu dozu je prije nekoliko mjeseci primio 22-godišnji student medicine iz Zagreba. Sada je na redu, kaže, druga doza.

"Odlučio sam se na to zato što smatram da je pogotovo nama mladima potrebna sva zaštita koju možemo dobiti. Činjenica da možemo takvo nešto možemo dobiti besplatno ako primimo dozu prije 25. godine je senzacionalna", kaže student Vinko Michael Dodig.

Interes je porastao. Prije 5 godina utrošilo se na godinu 10 tisuća doza dok prošle školske godine triput više.

Više pogledajte u prilogu RTL televizije:


Izdvojeno

Reci što misliš!