Vijesti / Ostalo

Ne izgleda ukusno

Država počela kuhati na Banovini, ovo je jedan od obroka koji su navodno danas spremili

Država počela kuhati na Banovini, ovo je jedan od obroka koji su navodno danas spremili
PIXSELL/Twitter

Čak 13 dana nakon što su kuhali volonteri i chefovi iz cijele Hrvatske, uključila se državna kuhinja

Kuhanje u mjestima razrušenim potresom već dulje je vrijeme glavna tema. Kuhali su svi - volonteri, vrsni chefovi, vlasnici restorana... Svi, osim državne kuhinje koja se uključila 13 dana nakon potresa. 

Na cijeli problem u jučerašnjem je RTL Direktu ukazao i poznati kuharski šef Mate Janković:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Koliko mi je poznato nitko od države nije dobio ništa od infrastrukture, bio je jedan vojni kamion kojem se više možete smijati nego ima nekakve koristi od njega. Ako država ima firmu koja se bavi kuhanjem onda ne smije dopustiti da mi kreiramo sustav, trebalo se onda sve organizirati i staviti punktove i poljsku kuhinju, a ne da onda volonteri, navijači i neki odrpani kuhari to rade i organiziraju sve. A ne da mi prvi dođemo, onda krenu svojatanja i onda nam se zahvali ali vrlo politikantski, onda se kaže da smo kuhali s nečijim namirnicama... Sada u ovom trenutku treba prekinuti takav odnos", rekao je između ostalog Janković.

mate (thumbnail)
o prehrani stradalog stanovništva Kuharski šef Mate Janković za Direkt: 'Hranu smo 'žicali' od mesnica i dobavljača, država nam nije ništa dala'

Sada je kuhanje preuzela državna kuhinja Pleter. Jedan od njihovih obroka koji su spremili objavljen je na raznim društvenim mrežama uz komentar: "Ne, nije šala"

Mnogi su komentirali kako izgleda kao "pseća hrana", "neukusno", a neki su dodali i da bi se takvo što trebalo "servirati u Saboru". 

Podsjetimo, predsjednik uprave Pleter usluge Marijan Mareković, tvrtke koja je preuzela pripremu obroka za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, izjavio je za RTL kako je Pleter u prvim danima nakon potresa počeo pripremati obroke za osobe u vojarni, te kako su bili spremni reagirati. Odluka je bila stožera da reagiraju tek nakon 13 dana pomoći volontera.


Izdvojeno

Reci što misliš!