Vijesti / Ostalo

starije osobe od 71 do 92 godine

U Osijeku četiri osobe preminule od koronavirusa

U Osijeku četiri osobe preminule od koronavirusa
Dubravka Petric/PIXSELL

U posljednja 24 sata u županiji je 8 novih pacijenata pozitivnih na Covid-19, ukupno 89

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je još jednu redovnu konferenciju za medije na kojoj su nas upoznali s najnovijim informacijama vezanim za pandemiju koronavirusa.

"Jučer smo testirali 102 osobe, od kojih je 8 pozitivno. 6 iz Osijeka, 1 iz Višnjevca i 1 iz Bilja. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata, od kojih je 5 na respiratoru. Nažalost imamo i četiri preminule osobe. Riječ je o starijim osobama (92, 85, 78, 71 godina) koje su već bolovale od drugih teških kroničnih bolesti. Dvoje od njih bili su na respiratoru", rekao je Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

Svi liječnici i infektolozi na Klinici za infektologiju su testirani i negativni su na Covid-19.

U posljednja 24 sata policija je zabilježila 1 kršenje mjere samoizolacije (u Belom Manastiru).

"Situacija u kojoj se nalazimo je krajnje ozbiljna. Što se vrijeme proljepšalo ne znači da je ova borba protiv koronavirusa prošla. Tražim ozbiljnost od svih u ovoj situaciji", rekao je načelnik Stožera Goran Ivanović.

pomoć iz zraka Provjerili smo kako se Osijek dronovima bori protiv koronavirusa

Ivanović je rekao da su epidemiolozi uspjeli dokučiti kontakt od dvoje pacijenata za koje je u četvrtak objavljeno da ne znaju gdje su se zarazili. Riječ je o osobi s kojom su bili u kontaktu čak 25 dana ranije.

"To je znak koliko je ovaj virus opasan kada mu se ne zna izvor i kad se mora otići bitno dublje u povijest da bi se saznalo gdje se osoba kretala", rekao je Ivanović.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!