Vijesti / Ostalo-Vijesti

teže ozljeđeni u njemačkoj, a lakše ozljeđeni u hrvatskoj

Ozlijeđeni vojnici u Afganistanu vratili se na oporavak u Europu

Ozlijeđeni vojnici u Afganistanu vratili se na oporavak u Europu
MORH.hr

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju od posljedica napada koji se dogodio 24. srpnja 2019. u Afganistanu.

Ranije je neslužbeno objavljeno kako su ozlijeđeni vojnici iz Osijeka i Vinkovaca no njihov identitet je ostao tajan zbog njihove pripadnosti specijalnim postrojbama vojske.

htvatska vojska
raneni vojnici su iz osijeka i vinkovaca U napadu na hrvatske vojnike u Afganistanu jedan poginuo, dvojica ranjena

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teže ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske doputovao je u Saveznu Republiku Njemačku i trenutno se nalazi na rehabilitaciji u američkoj vojnoj bolnici „Landstuhl Regional Medical Center“ u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Rammsteinu.

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.

Bolnica „Landstuhl Regional Medical Center“ u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država, u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

Drugi, lakše ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske stigao je u Hrvatsku i dobrog je zdravstvenog stanja.

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Izdvojeno

Category: 7733 - 8379

Reci što misliš!