Vijesti / Osijek

Povelja ''Zvonko Festini''

Osječki gradonačelnik čestitao Ivici Lučiću na nagradi za životno djelo

Osječki gradonačelnik čestitao Ivici Lučiću na nagradi za životno djelo
osijek.hr

Ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić zahvalio je gradonačelniku na primanju kojime je dodatno dao na značenju nagradi za životno djelo

Ivici Lučiću, ravnatelju i glumcu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića dodijeljeno je veliko priznanje za dosadašnji rad – nagrada za životno djelo – povelja ''Zvonko Festini'' u sklopu programa 29. Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tom prigodom u ponedjeljak ga je u prostorima Grada Osijeka primio osječki gradonačelnik Ivan Radić te poručio da je nagrada na ponos i Dječjeg kazališta i Grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Čestitam Ivici Lučiću na ovom vrijednom priznanju. Nagrada za životno djelo, Povelja 'Zvonko Festini', došla je kao kruna 30. godišnjeg umjetničkog rada kojega je Ivica Lučić proslavio prošle godine'', kazao je gradonačelnik.

Ivica Lučić
ivica lučić Glumac, vlasnik crnog pojasa, Jutromat..., a sad i dobitnik nagrade za životno djelo

''U protekle dvije i pol godine zajedničke suradnje podigli smo kroz novi kolektivni ugovor materijalna prava svih zaposlenih u Dječjem kazalištu te smo krenuli u energetsku obnovu zgrade dječjeg kazališta, za što je kroz NPOO osigurano 220 tisuća eura. Također, namjeravamo i temeljitu obnovu pozornice kazališta. Taj nam je projekt prošao na natječaju Ministarstva kulture, za što smo dobili oko 60 tisuća eura'', dodao je.

Podsjetio je da će u energetsku obnovu zgrade Dječjeg kazališta, GISKO-a i Barutane, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna eura, te da su u tijeku radovi na uređenju Koncertne dvorane, prve u povijesti Osijeka, vrijedni 1,7 milijuna eura.

''Kroz ITU mehanizam u idućem financijskom razdoblju planiramo temeljitu obnovu zgrade Hrvatskog narodnog kazališta te projekt Gradske knjižnice. Također, planiramo rekonstrukciju zgrade i dvorišta u Boesendorferovoj ulici koja će biti namijenjena osječkoj kulturi. Mogu slobodno reći da Grad Osijek ulaže nikada veća sredstva u kulturu. Tako smo u proračunu ove godine osigurali 5,1 milijun eura, što je povećanje u odnosu na 2023. za gotovo 600 tisuća eura. Odnosno, riječ je o povećanju za čak 42 % u odnosu na zatečeno stanje 2021. godine kada je za kulturu bilo osigurano 3,6 milijuna eura'', rekao je gradonačelnik Radić.

ivica lučić
Poznati glas u eteru Sjećate li se Jutromlata? Evo gdje je i što danas radi voditelj nekoć popularne radijske emisije

Ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić zahvalio je gradonačelniku na primanju kojime je dodatno dao na značenju nagradi za životno djelo, ali i na kontinuiranoj potpori kazalištu.

Naglasio je da to ne bi bilo moguće bez potpore kolega u kazalištu koji su također, pogotovo u protekle dvije godine osvojili mnoge nagrade u zemlji i inozemstvu za svoj umjetnički rad.

Ravnatelj Lučić također je podcrtao da je, osim potpore kolega, i uspješna organizacija Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske u Osijeku u suradnji s HC UNIMA, a uz potporu Grada Osijeka pridonijela osvajanju ove nagrade za životno djelo.


Izdvojeno

Reci što misliš!