Kultura / Kazaliste

ivica lučić

Glumac, vlasnik crnog pojasa, Jutromat..., a sad i dobitnik nagrade za životno djelo

Glumac, vlasnik crnog pojasa, Jutromat..., a sad i dobitnik nagrade za životno djelo
Dječje kazalište Branka Mihaljevića

Kao glumac-lutkar dobio je niz nagrada na festivalima u zemlji i inozemstvu, a bavio se i brojnim drugim stvarima

Dječje kazalište Branka Mihaljevića s veseljem i ponosom najavljuje kako je Ivica Lučić, višestruko nagrađivani glumac i ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića dobitnik velikog priznanja, svojevrsne nagrade za životno djelo - povelje "Zvonko Festini" Hrvatskog centra UNIMA za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva!

Uz Lučića ova će povelja posthumno biti dodijeljena i Branku Smiljaniću. Svečanost dodjele bit će održana u Gradskom muzeju Vukovar u ponedjeljak, 18. ožujka 2024. s početkom u 20 sati u sklopu programa 29. Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivica Lučić rođen je u Osijeku 1958. godine. Završio je Pravni fakultet u Osijeku. Do polovice 1991. godine radio je u nekoliko raznih poduzeća a tada se aktivno priključuje obrani Hrvatske kao zapovjednik voda veze u 106. brigadi ZNG. U Dječjem kazalištu pojavila potreba za glumcem-lutkarom te je nakon održane audicije primljen u glumački ansambl u lipnju 1993. godine. U ožujku 2014. godine nakon što ga je Gradsko vijeće grada Osijeka imenovalo, postaje ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku te je na tom poslu sve do danas. Ipak, ne odriče se svojih uloga u predstavama nego i danas aktivno glumi te je u svojoj karijeri ostvario preko 130 uloga u stotinjak predstava. Osim u matičnom kazalištu nastupao je i u HNK u Osijeku u dvanaest naslova što u dramama što u mjuziklima i operetama, te u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u dva naslova. Lik Čaruge glumio je u dokumentarno-igranom filmu "Ogledalo vremena", a zapažene uloge ostvario je u filmovima "Šesti autobus", "Sveta obitelj", "Pustara", te seriji "Šutnja". Trenutno nastupa i kao glumac u hit predstavi "Maratonci".

Kao glumac-lutkar dobio je niz nagrada na festivalima u zemlji i inozemstvu. Bavio se i drugim aktivnostima kao što je pisanje kolumne u Glasu Slavonije, uređivanje i vođenje vrlo popularne radijske emisije JUTROMLAT na Slavonskom radiju te vođenje raznih prigodnih programa. Kao autor emisije Jutromlat, 2003. godine nagrađen je nagradom SREBRNI MIKROFON  na Radijskom festivalu u Šibeniku. Iste godine izdao je knjigu PREKO CRVENOG NI ZA ŽIVU GLAVU koja je sadržajno vezana uz ovu emisiju. Kao srednjoškolac i student, pa i nešto kasnije, aktivno se bavio sportom.

Bio je i član Karate kluba Kandit te je u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji osvojio više naslova i priznanja a u vrijeme trajanja Karate lige Slavonije i Baranje bio je u jednoj sezoni najefikasniji pojedinac lige. U ovoj vještini ima majstorsko zvanje, odnosno crni pojas.


Izdvojeno

Reci što misliš!