Vijesti / Osijek

najavio vulin

Uskoro nove kamere za nadzor prometa u Osijeku, evo i lokacija

Uskoro nove kamere za nadzor prometa u Osijeku, evo i lokacija
Ivica Benić/SiB.hr

Kamere su do sad zabilježile više od 1000 prekršaja i pokazale su se učinkovite

Dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin gostovao je još jednom u emisiji Radio Osijeka "Osijek uživo" i govorio o aktualnostima iz gradske uprave.

Posebno se on osvrnuo na kamere koje su postavljene kako bi nadzirale nepropisno parkiranje na javnim gradskim površinama i to na pet gradskih lokacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Moramo uvesti reda. Sad to zvuči malo onako  možda negativnom, ali želimo. Zaista vjerujem na korist svih građana, odnosno barem velike većine građana kako ćemo podići tu razinu komunalnog reda, jer mislim da nam to svima treba", rekao je Vulin.

Vulin je dodao kako se većinom ne radi o nekim značajnim prekršajima u smislu nekih teških povreda.

"U svakom smislu je to neprihvatljivo, odnosno nepoželjno ponašanje. Evo, vjerujemo i nadamo se da će na tog počinitelja početi dalje djelovati na način da to ne ponavlja. Pokušavamo zaista to podići na jednu višu razinu", dodao je Vulin.

kamere nadzor prometa
Na pet lokacija Osječki Big Brother u prvih mjesec dana zabilježio više od tisuću prekršaja

Dogradonačelnik je eksluzivno najavio i kako će se kamere postaviti na novim lokacijama. Kamere su trenutno postavljene u Županijskoj ulici, jedna na raskrižju Županijske i Ulice Hrvatske Republike, jedna u Županijskoj na raskrižju s Ružinom ulicom, zatim jedna kod Kappa centra, jedna kod naše konkatedrale i jedna na Korzu, dakle u Kapucinskoj ulici, s tim da je to tek početak.

"Dakle, prvih pet lokacija koje su relativno blizu jedna drugoj u samom središtu grada Osijeka, ali s ovim projektom nastavljamo dalje. Već je u planu pet novih lokacija, dakle pet novih kamera koje će ići relativno brzo", kaže Vulin.

kamere nadzor prometa
PROMETNI BIG BROTHER Nove kamere za nadzor prometa u Osijeku: Vi ih ne vidite, ali one vide vas! Kazne stižu na adresu

Naglasio je kako jedna kamera sigurno ići na prostor zelen površine kod bivše Bijele lađe.

"Kad je pao snijeg, jasno se se mogli vidjeti tragovi kotača koji ostavljaju vjerojatno dostavna vozila koja idu preko te zelene površine, a nema potrebe za time jer ima onaj široki asfaltirani pristup preko te zelene površine kojeg mogu koristiti", dodaje Vulin.

Kamere će ići i na dva ulaza u Tvrđu, to jest tamo fizički kamere već postoje, ali nisu još u punoj funkciji, ali vrlo brzo će ući u taj sustav.

"Tako ćemo regulirati i ne nedozvoljeni ulazak na područje stare gradske jezgre Tvrđe za one koji nemaju propusnice", zaključio je Vulin.

Vulin je pak najavio i postavljanje kamera na druge gradske lokacije kojima će se nadzirati neodgovorno ponašanje građana koji primjerice odlažu otpada na površine koje nisu namjenjene za to. Također, najavljeno je kako će u "lov" na prekršitelje i prometni redari s mobilnim kamerama. Njima će se bilježiti prometni, ali i komunalni prekršitelji.

"U 2020. godini smo imali 1750 prometnih i komunalnih prekršaja kad govorimo o parkiranjima na zelenim površinama dok smo u 2023. imali 11500 tisuća," govori Vulin i dodaje kako je značajno povećan broj redara.


Izdvojeno

Reci što misliš!