Vijesti / Osijek

Na pet lokacija

Osječki Big Brother u prvih mjesec dana zabilježio više od tisuću prekršaja

Osječki Big Brother u prvih mjesec dana zabilježio više od tisuću prekršaja
Ivica Benić/SiB.hr

Iz Upravnog odjela poručuju kako je riječ o prvoj fazi provedbe projekta video nadzora prometa u mirovanju, a u planu je postavljanje još pet kamera na lokacijama koje su najizloženije nesavjesnom ponašanju pojedinaca

Prije više od mjesec dana Grad Osijek na pet je frekventnih lokacija postavio kamere u svrhu nadziranja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja na javnim površinama te posljedičnog pojačanja prometne sigurnosti i protočnosti vozila.

Kamere su postavljene u Kapucinskoj ulici (na Korzu), Županijskoj ulici (križanju s Ružinom ulicom), Trgu Pape Ivana Pavla II (kod Zeke) i Ulici Hrvatske Republike (kod Waldingera i kod Kappa centra).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Na navedenim lokacijama kamere bilježe nesavjesne vozače putem fotodetekcije vozila, odnosno njihovih registarskih oznaka. Prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest u kojoj će biti navedeni datum i sat prekršaja te propisana novčana kazna čija visina ovisi o vrsti prekršaja određenoj Zakonom o sigurnosti prometa'', pojašnjavaju za SiB.hr iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

frekventne gradske lokacije Stigao osječki Big Brother: Postavljene kamere za nadzor nelegalnog parkiranja

Od kraja siječnja, kamere su zabilježile sveukupno 1354 prekršaja, među kojima je izdano 30 upozorenja te 1324 obveznih prekršajnih naloga. Sve su kamere evidentirale približno jednaki broj prekršaja, no najviše ih je bilo u Ulici Hrvatske Republike. Najčešći su prekršaji bili vezani uz nepropisno zaustavljanje i parkiranje na autobusnom stajalištu ili prometnici, a najrjeđi parkiranje na nogostupu.

Kazne se za počinjene prekršaje kreću u iznosima od 30 do 90 eura, ovisno o njihovoj vrsti. Prekršitelji imaju mogućnost platiti polovinu iznosa u roku od tri dana.

radi tko što hoće Osječani o kamerama za nadzor prometa: "Šteta što ih nema još više"

Iz Upravnog odjela dalje poručuju kako je riječ o prvoj fazi provedbe projekta video nadzora prometa u mirovanju, a u planu je postavljanje još pet kamera na lokacijama koje su najizloženije nesavjesnom ponašanju pojedinaca.

Također, planira se i opremanje vozila prometnog redarstva pokretnim kamerama koje će biti u mogućnosti evidentirati prekršitelje kretanjem vozila, a što će uvelike pomoći radu prometnog redarstva, pokrivajući znatno veći teren nego što je to moguće sada.


Izdvojeno

Reci što misliš!