Vijesti / Osijek

radi tko što hoće

Osječani o kamerama za nadzor prometa: "Šteta što ih nema još više"

Osječani o kamerama za nadzor prometa:
HTV

Prometni stručnjaci slažu se da su kazne jedini način za promjenu loših vozačkih navika

Zbog sve većega broja automobila i manjka parkirališnih mjesta u Osijeku, mnogi vozači odlučuju se na nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila. Iz Gradske su uprave tomu odlučili stati na kraj postavljanjem nadzornih kamera. Osječani smatraju da je za takav potez bio krajnji čas. Priču donosi HTV.

"Stane tko kako gdje hoće i rade tko što hoće. Šteta što ih nema više", rekao je jedan od građana.

Kako kažu u Gradu Osijeku, dio je to sveobuhvatnog projekta kojim je predviđeno povećanje broja kamera na kritičnim prometnim točkama. Trenutačno se promet nadzire na pet mjesta.

"U Županijskoj ulici, Ulici Republike, na Trgu pape Ivana Pavla Drugoga, imamo u Kapucinskoj ulici", rekao je Danijel Slobođanac iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

pauk
puno pokušaja "dizanja" Pauk opravdao svrhu: 537 vozila završilo na deponiju, a još 1000 bilo u prekršaju

Kako dodaje, postavljene su kamere visoke rezolucije, a prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest s datumom i vremenom počinjenja prekršaja, te kaznu u iznosu od 30 eura.

"Kamere imaju 360 stupnjeva kut snimanja i one su geomapirane, dakle, kada vozilo uđe u lokaciju koja je zabranjena za parkiranje, kamera se automatski okreće prema toj lokaciji i obavlja fotografiranje. Nakon toga slika stiže u nadzorni centar i kreće obrada", pojasnio je Slobođanac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kamere nisu povezane sa Službom za izmještanje vozila, pa osječki pauk na lokaciju dolazi na poziv komunalnoga redara.

Snime li vas kamere u prekršaju na osječkim ulicama, znajte da ćete, ako kaznu podmirite u sljedeća tri dana, za svoj prometni prijestup umjesto 30 - platiti 15 eura. 


Izdvojeno

Reci što misliš!