Događanja / Istaknuta

6. do 12. svibnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Studentska roštiljada, Bloger Krule, Festival cvijeća i drveća, Wine & Dine...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Studentska roštiljada, Bloger Krule, Festival cvijeća i drveća, Wine & Dine...
PIXSELL

Tjedan ispred nas obilježit će brojne festivalske i studentske manifestacije u Osijeku i okolici

Tjedan pred nama donosi nam brojne zanimljive manifestacije u Osijeku i okolici usmjerene ponajprije prema mladima i studentima, ali i prema široj populaciji.

Od ponedjeljka do petka tako na osječkom Pravnom fakultetu traju Dani Europe koji će obuhvatiti predavanja o izborima kao obliku demokratskog odlučivanja građana, kao i ostale aktualne teme od interesa za mlade te one u području politika i zakonodavstva Europske unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, u predvorju glavne zgrade Fakulteta bit će postavljena izložba pod nazivom Dani Europe PRAVOS i izbori za Europski parlament #Iskoristi svoj glas.

Pravni fakultet Osijek
6. do 10. svibnja Na osječkom Pravnom fakultetu tradicionalno se organiziraju Dani Europe PRAVOS

Slična će se manifestacija održati u utorak od 11 do 15 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a riječ je o Career Dayu koji će i ove godine, pod sloganom ''Gdje prilike susreću ambicije'', predstaviti šansu za stjecanje korisnih znanja i vještina te pripremu za buduće zapošljavanje svim zainteresiranim mladim entuzijastima.

Kroz raznovrsne panele, radionice i predavanja, osječki studenti već treću godinu zaredom tako dobivaju priliku za upoznavanjem s trenutnim trendovima, izazovima i prilikama u različitim gospodarskim sektorima. Navedene interaktivne sesije pružaju platformu za razmjenu ideja, mentorstvo i savjetovanje, što mladima pruža priliku za boljim razumijevanjem tržišta rada i šansu za ulazak u profesionalni svijet.

efos predavanje career day
7. svibnja Otkrij svoj put na Career Dayu 2024: Upoznaj svog budućeg poslodavca

Iste će večeri kino Urania ugostiti novu komediju popularnog Kruševac geto dvojca pod nazivom "Tašta ne prašta". Predstava će započeti u 19 sati, a cijena je ulaznice 15 eura.

Spomenuta komedija zavjere otkriva nam najdublje čovjekove slabosti u oskudnim životnim situacijama. Opsjednuti materijalnim ''bogatstvima'', ljudi zaboravljaju osnovne ljudske osobine, rodbinu, prijatelje… Na kraju priče, ništa se od planiranoga ne dogodi. Često kreiramo sutrašnji dan, a da ne razmišljamo o sadašnjosti. Punica je u ovoj priči ta koja mrsi planove i konce.

7. svibnja U kino Urania dolazi hit komedija ''Tašta ne prašta''

Ne propustite doći ni na 10. Studentsku roštiljadu koja se već tradicionalno organizira na livadi ispred FAZOS-a. Ove su se godine njezini organizatori odlučili na potpuni zaokret i hrpu noviteta budući da je riječ o jubilarnom broju navedenoga događanja.

Tko će ove godine pokušati osvojiti titulu najboljeg roštilj majstora, tko će pojesti najviše ćevapa i postati ćevapominator, tko će popiti najviše piva te tko će biti najbolji u igrama bez granica – odgovore na sva ova pitanja i još mnogo toga saznajte u četvrtak s početkom u 12 sati. Također, večer završite ostankom na koncertu srpskoga pop pjevača Dženana Lončarevića.

9. Studentska roštiljada Osijek 2023.
9. svibnja Najavljen datum jubilarne 10. Studentske roštiljade u Osijeku

Petak je rezerviran za dolazak legendarnog Blogera Kruleta koji će ovoga puta svoj stand-up nastup održati na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske s početkom u 20 sati.

Inače, Krule je neustrašivi istraživač svakodnevnih besmislica, majstor humora i virtuoz zabave. Njegov je pristup životu jedinstven, dok istovremeno posjeduje sposobnost pronalaska smijeha u svakodnevnim situacijama. Pripremite se, stoga, za večer ispunjenu smijehom, dobrim raspoloženjem i pozitivnim glupiranjem.

bloger krule
10. svibnja Bloger Krule ovoga vikenda dolazi u Vukovar

Ne zaboravimo i činjenicu kako još uvijek traje prigodni program povodom obilježavanja Dana grada Vukovara, pa će se tijekom tjedna u spomenutom gradu upriličiti brojne sportske manifestacije, dok će cjelokupno događanje završiti u petak u 20 sati koncertom Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske u Hrvatskom domu Vukovar u sklopu Koncertnog ciklusa Eltz.

Vjerujemo u to kako će Vukovarci, ali i ostali posjetitelji zasigurno uživati u preostalim manifestacijama prigodno osmišljenim upravo obilježavanju Dana Grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika.

Vodotoranj u ljubičastoj boji
27. travnja do 10. svibnja Dan grada Vukovara 2024. [PROGRAM]

Vraćamo se u Osijek, točnije u Dvoranu Jug II u koju iste večeri s početkom u 20 sati stiže Kerekesh teatar, ali ovoga puta u malo drugačijem sastavu – izvedbom predstave ''Susjedi''.

Nakon televizijskog ekrana, najpoznatiji susjedi došli su na kazališne daske i za vas pripremili nešto gotovo izvedivo kao nemoguću misiju, a to je realizacija dvije ženidbe u isto vrijeme. Tako će vas FerdoJuraLili i Bela nasmijati do suza, ali i podsjetiti vas na najbolja vremena te ostaviti trag u vašim srcima – zauvijek.

10. svibnja U Dvoranu Jug 2 dolaze glumci iz kultne serije ''Zauvijek susjedi'' s novom predstavom

Fantastičnu večer u petak od 19 sati priprema i Restoran Waldinger u kojemu će se nakratko sljubiti vino i hrana na otvorenom u okviru manifestacije naziva Wine & Dine, uz Chateau Kamnik WineryGorana Kočišadobitnika Michelinove zvjezdice i odnedavno suca u Masterchefu.

Ovoga će se puta predstaviti jedna od najpoznatijih makedonskih vinarija, stoga povedite dragu osobu i uživajte u savršenim okusima u spomenutom ugostiteljskom objektu.

Večer vina i umjetnosti 2022.
10. svibnja Wine & Dine pod zvijezdama: Restoran Waldinger vodi vas na putovanje kroz vrhunska vina i gastronomiju

Identično će se događanje upriličiti u subotu s početkom u 18 sati u okviru velebnog valpovačkog Dvorca Prandau-Normann, a u pitanju je Festival sira & vina.

Peta je to po redu eno-gastronomska manifestacija koja će spojiti renomirane sirare i vinare iz regije, zvukove funka, disca, popa i elektronske glazbe te svjetlosne instalacije ugodne oku. U njezinom će glazbenom programu nastupiti Diktatori, GiulianoGroovetastic te DJ G-Force.

dvorac prandau norman
11. svibnja Dvorac Prandau-Normann: 5. Festival sira i vina

Tijekom cijeloga vikenda trajat će i još jedno izdanje Festivala cvijeća i drveća koje će se održati u osječkom Parku kralja Stjepana Držislava (kod Školjke) te uključiti dječje radionice i izlagački dio.

Petak će tako biti rezerviran za dječji dan, a subota i nedjelja za izlagače.

Festival cvijeća u Osijeku
10. do 12. svibnja Osijek: Festival cvijeća i drveća 2024.

U Slavonskom Brodu istih će se dana okupiti 'mega bikeri' na velikom susretu koji po 19. puta organizira Moto klub Brod.

Kao i dosadašnjih godina, program će se upriličiti u prostoru ŠRC Poloj gdje će biti smješteni kamp te glazbeni i brojni drugi sadržaji, dok će se utrke ubrzanja održati u ulici Bjeliš (kod bazena). U glazbenom će dijelu manifestacije nastupiti mnogi izvođači, među kojima su tribute bendovi Diva Turner i Pink Floyd show, dok će domaće snage pokazati Vojko V, Z++ i Grše.

motoristi mopedisti motociklisti motor
10. do 12. svibnja Mega bikers susreti u Brod dovode Gršu, Vojka V, Z++ i brojne druge

Svoje treće izdanje ovoga će vikenda doživjeti Našička viteška priča. Kroz interaktivni prikaz povijesti koji poziva na sudjelovanje baš svakoga posjetitelja, manifestacija će ponuditi jedinstveno iskustvo srednjovjekovlja, ali i osvijestiti sve okupljene o bogatstvu baštine našičkog kraja posebnome po kulturnoj ostavštini templara.

Tako će se u mjestu Martin te u Našicama upriličiti niz znanstvenih predavanja, prezentacija srednjovjekovlja od strane udruga s područja cijele Hrvatske, eno i gastro ponuda srednjovjekovnih jela, dolazak viteza na konju, tematske igre za najmlađe i koncert Ane Rucner.

10. do 12. svibnja Našička viteška priča nudi jedinstveno iskustvo oživljene povijesti

Među ostalim manifestacijama istaknut će se seminar dr. Ranka Rajovića naziva ''Kako da učenje postane igra'' u petak u Vukovaru, prva samostalna izložba mlade umjetnice Sare Kovačić pod nazivom ''Kroogizam'' u petak u osječkom Grejp Caffeu, prvi festival pripovijedanja u Slavoniji naziva ''Zaiskri pričom'' u petak i u subotu u Josipovcu, 45. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje u subotu te radionica upoznavanja i uzgajanja klica i mikrozelenja Udruge PLANTaža također u subotu.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!