Vijesti / Osijek

lučka dizalica

Nexe gradu Osijeku za rođendan poklonio novu atrakciju uz Dravu

Nexe gradu Osijeku za rođendan poklonio novu atrakciju uz Dravu
Grad Osijek

Osječki gradonačelnik istaknuo je kako će grad uložiti sredstva da se dizalica uredi i osigura kako bi mogla primati posjetitelje te tako postati nova atrakcija uz Dravu

25 metara visoka lučka dizalica od danas je nova atrakcija grada Osijeka. Riječ je o dizalici Luke Tranzit koja je bila u funkciji još od 1974. godine, a služila je za pretovar rasutih tereta. Koristila se do prije pet godina, kada je Luka Tranzit započela svoje izmještanje na novu lokaciju u Nemetinu, a njezinom predajom u vlasništvo Gradu završen je proces izmještanja.

Darovni ugovor potpisali su danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i član uprave Nexe grupe iz Našica Josip Ergović. Osječki gradonačelnik istaknuo je kako će grad uložiti sredstva da se dizalica uredi i osigura kako bi mogla primati posjetitelje te tako postati nova atrakcija uz Dravu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dizalica je simbol gospodarske lučke aktivnosti, ovdje će biti svojevrsna atrakcija, a nadam se u budućnosti i spomenik industrijske baštine. Služit će i kao vidikovac kojeg ćemo osvijetliti, a i ispod će prolaziti pješačka i biciklička staza", rekao je gradonačelnik, zahvalivši Nexe grupi i Luci Tranzit na darovanju dizalice.

FOTO: Grad Osijek

Ocijenio je kako će dizalica posebno atraktivno izgledati nakon što se završi spajanje šetnice između Gornjeg i Donjeg grada, a bit će smještena uz rijeku Dravu, podno osječkog KBC-a. Dodao je kako veseli činjenica da radovi na spajanju šetnice između Gornjeg i Donjeg grada teku planiranom dinamikom, a posebno što će se nastaviti i prema Retfali odnosno Višnjevcu.


Izdvojeno

Reci što misliš!