Vijesti / Osijek

ulažu pet milijuna eura u modernizaciju

Osječka Karolina prošle godine proizvela rekordnu količinu keksa i vafla u povijesti

Osječka Karolina prošle godine proizvela rekordnu količinu keksa i vafla u povijesti
Pixell

U velikom intervju direktor tvornice Karolina, članice Kraš grupe, otkriva planove za budućnost

U trenucima kad jedna osječka tvornica gasi svoje poslovanje, druga ostvaruje rekordne brojke.

Miroslav Šimić, direktor tvornice Karolina, za Tportal otkriva kako je tvornica poslovala u protekloj godini, ali i kakvi su planovi za budućnost tvornice u Osijeku koju je 2011. kupio Kraš, a sve ih je prošle godine u velikoj transakciji kupila Mesna industrija Braća Pivac.

šećerana
radnici potpisali otpremnine Nakon 114 kampanja gasi se osječka Šećerana?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prošla godina pokazala je da su se potrošači okrenuli domaćim proizvodima. Najveću potražnju bilježimo za obiteljskim pakiranjima Kraševih Napolitanki. To je i logično. Zbog pandemije se rjeđe odlazilo u trgovinu, ali su se kupovala veća, obiteljska pakiranja", kaže Šimić i dodaje kako su prošle godine lansirali i nekoliko novih proizvoda.

Zanimljivo, dok je protekla godina za neke bila godina gubitaka, ova osječka tvornica ostvarila je odlične rezultate.

"Došla je pandemija u 2020., i bez obzira na to kakva je bila, u njoj smo oborili rekord i ostvarili najveću proizvodnju u povijesti Karoline, tvornice keksa i vafla.

Početkom 2020. suočili smo se s padom proizvodnje uzrokovanim svojevrsnim zastojem tržišta zbog koronavirusa, ali drugi dio godine donio je odlične rezultate", dodaje Šimić i kaže kako je ukupni rast tri posto u odnosu na raniju godinu.

Tako danas proizvode 1000 tona Moto keksa, Jadra oko 2500 tona i Kraševih Napolitanki oko 4500 tona, a pripremaju se i za investiciju vrijednu pet milijuna eura u liniju za proizvodnju Moto keksa, transportere, automate za pakiranje i pripremu infrastrukture.

Neće to nužno značiti i povećanje broja radnika iako Šimić kaže kako iste neumitno dovode do toga, ali naglašava kako je u protekloj godini povećan broj stalnih zaposlenika, a svi zaposlenici osim povećane bruto plaće dobili su i regres, božićnicu, dar za dijete, a tu su i druge pogodnosti za sve zaposlenike.

"Prije svega, želio bih pohvaliti sve kolege, zaposlenike Karoline koji su se vrlo brzo prilagodili novonastaloj situaciji na tržištu. U jednom trenutku prošle godine svima su nam se promijenili planovi, trebalo se brzo prilagoditi nečemu s čime se do tada nismo suočili. Nitko nije znao što nas sve čeka. Ipak, zajedno smo pokazali da možemo i zato smo uvijek isticali da je radnik najveća snaga ove kompanije", zaključuje Šimić o tvornici koja će modernizacijom podići proizvodnju Moto keksa na 3500 tona.


Izdvojeno

Reci što misliš!