Sport / Ostalo

Na putu prema trijumfu

Nepobjedivi Gabrijel Veočić u finalu je Europskog prvenstva i kandidat za zlato

Nepobjedivi Gabrijel Veočić u finalu je Europskog prvenstva i kandidat za zlato
Davor Puklavec/PIXSELL

Njegove brze kombinacije i precizni udarci osigurali su mu nedostižnu prednost u bodovima već nakon prve dvije runde

Hrvatski olimpijac i najuspješniji hrvatski reprezentativac, Brođanin Gabrijel Veočić (22) kročit će na ring u potrazi za još jednim europskim zlatom!

U polufinalnom obračunu poluteške kategorije do 80 kg, Veočić je jednoglasnom odlukom sudaca svladao mladog Francuza Cesara Yojerlina (19) koji je aktualni prvak Europe U-22 i treći nositelj na Europskom prvenstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj trijumf u polufinalu EP-a označava četvrtu uzastopnu pobjedu Gabrijela na Europskom prvenstvu, nakon što je već svladao predstavnike Azerbejdžana, Španjolske, Moldavije i sada Francuske.

Za zlato će se boriti u subotu, 27. travnja protiv domaćeg reprezentativca Srbije, Rastka Simića!

Veočić je u polufinalu demonstrirao izvanredan boksarski stil, kontrolirajući borbu od početka do kraja, držeći distancu i mudro blokirajući napade francuskog borca, Yojerlina koji je poznat po svojoj brzini i pokretljivosti. Gabrijel je dominirao svojim jakim udarcima i preciznim potezima.

Unatoč očajničkim nastojanjima mladog Francuza, Veočić je pokazao svjetsku klasu i elegantno kontrolirao situaciju. Njegove brze kombinacije i precizni udarci osigurali su mu nedostižnu prednost u bodovima već nakon prve dvije runde.

Ovo je već treće veliko finale za Gabrijela u posljednje tri godine. Godine 2022. bio je prvak Europe za seniore do 22 godine u Poreču, a prošle je godine osvojio srebro i olimpijsku normu na Europskim igrama u Krakovu. Sada se ponovno, u svom petom meču na Europskom prvenstvu, bori za europski tron.

Nažalost, na istoimenom natjecanju poražen je Osječanin Luka Pratljačić od strane Dušana Veletića, srpskog superteškaša od kojega je izgubio i prvom polovicom trećeg mjeseca u kvalifikacijama za Olimpijske igre.


Izdvojeno

Reci što misliš!