radnici potpisali otpremnine
Nakon 114 kampanja gasi se osječka Šećerana?
Do točnih informacija nemoguće je doći, ali radnici kažu kako je dio radnika već potpisao otpremnine
"Gotovo je to. Pala je bez ispaljenog metka", ovim je riječima priču o osječkoj Šećerani započeo Zlatko Ivanetić za portal Agroklub.
Kako kaže, nakon 23 godine staža, prošla sezona bila mu je čini se i posljednja. Dio radnika već je pozvan u upravu popisati otpremnine, dok će dio dobiti ponudu za nastavak posla na demontaži ili u šećerani u Županji.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
-
Svaki posao pa tako i ovaj, dodaje, ima svoje prednosti i nedostatke, a na kraju se najradije vraća kući u svoj Osijek
Čini se kako je ovo druga hrvatska šećerana ugašena u kratkom vremenu jer je nedavno ugašena ona virovitička. Više informacija znati će se sljedećeg tjedna, ali pripreme za demontažu opreme već su u tijeku.
U Agroklubu su pokušali kontaktirati i odgovorne u tvrtci Hrvatska industrija šećera osnovane u prosincu 2019. godine spajanjem domaćih šećerana, ali nisu imali uspjeha.
Matija Brlošić, predsjednik Ceha za poljodjelstvo i slatkovodno ribarstvo pri Hrvatskoj obrtničkoj komori te potpredsjednik Hrvatske poljoprivredne komore na upit zna li nešto o zatvaranju osječke, mirno je odgovorio kako ne zna ništa. "Virovitička šećerana je zatvorena, pretpostavljalo se da će tim putem i osječka", rezignirano je komentirao. Kaže da su mogući razlozi financijske prirode vezane za plasman šećera i sve manji broj hektara pod šećernom repom u Hrvatskoj.
"Država je značajno povećala potporu za njezin uzgoj, ali to očito nije bilo dovoljno. Proizvodnja ove kulture je skupa, a otkupna cijena relativno niska", naglašava.
Tako će tvornica koja je sudjelovala u 114 kampanja šećera od 1906. godine do danas, čini se zatvoriti svoja vrata. Osječka šećerana u 2019. godini imala je 262 zaposlena s prihodom od 448.961.000 kuna.
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!