Vijesti / Osijek

ispovijest tomislava barišića

Otac vozača kobnog BMW-a: ''Auto mu nisam ja dao, a jurio je da pomogne jedinoj preživjeloj''

Otac vozača kobnog BMW-a: ''Auto mu nisam ja dao, a jurio je da pomogne jedinoj preživjeloj''
Dubravka Petric/PIXSELL

"Groznu istinu da on vozačke nema izbjeći i sakriti se ne može, ali ljaga s imena moga sina mora se sprati", poručuje Tomislav

U javnost izlaze i novi detalji velike tragedije koja se protekle subote dogodila u Osijeku i u kojoj je živote izgubilo troje mladih.

Na mjestu su poginuli vozač Bruno Barišić (19), zatim Mihael Horvat (23) i Ena Svalina (24), dok je teško ozlijeđena Doris Cukrov (20). Po očevidu policije, uzrok tragedije neprilagođena je brzina. Brzo je u javnost procurilo i da Bruno nema vozačku dozvolu. Prijatelji su te subote, bili u noćnom klubu, a nekoliko sati ranije Mihael Horvat na Instagramu je objavio fotografiju iz vozila na kojoj se vidi i alkohol.

Prometna nesreća kod remize
svi smo odgovorni Prometna ne/kultura u Osijeku: Svojim primjerom svedimo crnu statistiku na nulu!

Tomislav Barišić, otac Brune (19) koji je bio za volanom BMW-a, potvrđuje u razgovoru za Večernji list da njegov sin nije imao vozačku dozvolu i ističe da je sa sinom prestao razgovarati zbog njegove vožnje. No kaže da nije istina da je iz obijesti jurio i poginuo.

Prometna nesreća kod remize
velika tragedija Troje poginulih u prometnoj nesreći kod osječke remize

"Žurio se kako bi pomogao jedinoj preživjeloj Doris Cukrov i za to imam i dokaze. Vratili su mi upravo telefon pokojnog sina i našli smo fotografije snimljene njegovim mobitelom u 4.43 sati, četiri minute prije nesreće. Točno se raspoznaje, Ena Svalina fotografira moga sina Brunu i Mihaela Horvata kako dižu sa zemlje Doris Cukrov i nose je prema autu. Ne zna se je li živa ili mrtva. Ena je, dakle, napravila “selfie” telefonom moga sina. Poginuli su u 4.47 sati", govori otac kroza suze i novinarima Večernjeg lista pokazuje fotografiju s mobitela.

Otac zaključuje da je Bruno vozio prema bolnici da spasi Doris i da je zato jurcao.

"Pomagao je toj djevojci. Nesreća se, poznato je, i dogodila u blizini bolnice. Fotografije ne lažu, nitko nije bio, kako se govorilo, mrtav pijan da ne može stajati", kaže otac.

Prometna nesreća kod remize
poginule troje mladih Četvrta stradala djevojka zasad stabilno, poznati detalji stravične nesreće

On tvrdi i da se te tragične večeri sreo sa sinom.

"Kada sam ga posljednji put vidio, Bruno je pio sok od jabuke. Poznanici su mi rekli da je poslije pio Coca-Colu. Ja ne mogu opovrgnuti da je pio, ali fotografije definitivno pokazuju na to da on nije mrtav pijan i da nije sjeo za volan i jurio iz obijesti."

Tomislav priznaje i da je Bruno automobil po Tenji vozio od svoje 16. godine.

"Groznu istinu da on vozačke nema izbjeći i sakriti se ne može, ali ljaga s imena moga sina mora se sprati. Nisam mu ja kupio automobil u kojem su poginuli, iskazao sam to i na ispitivanju u policiji. Oba BMW-a koja je vozio dobio je od bivše zaručnice pokojnog Mihaela, kako bi ih prodao, popravio ili što već... Ona je to sama izjavila na policiji. Uostalom, na Facebook profilu Mihaela Horvata vidi se da je on ranije vozio te aute", kaže Tomislav za Večernji list.

Na upit novinara je li znao za kazne koje su zbog prometnih prekršaja stizale na Brunino ime, odgovara kako su on i Brunina majka jako dugo razvedeni i kako sedam mjeseci, sve do Božića, s Brunom nije ni komunicirao zbog njegove vožnje i takvog ponašanja.

"Bruno je bio najdivnija osoba na svijetu i to će svi moji poznanici potvrditi, uvijek je kulturno pozdravljao i pomagao kome god je trebalo. Jedino što sam mu pokušao dati do znanja jest da se treba unormaliti što se tiče vožnje i nekih stvari, da tako više ne može..." – zaključuje otac u suzama svoju ispovjest.

Tko je sve u kobnom BMW-u bio pod utjecajem alkohola ili droge pokazat će nalazi analize krvi koji se čekaju iz Zagreba. 

Doris Cukrov je u KBC-u Osijek, stabilno je, ali i dalje u vrlo teškom stanju koje će zasigurno ostaviti trajne posljedice.

Izvor: Večernji list


Izdvojeno

Reci što misliš!