Sport / Rukomet

FINALE KUPA REGIJE ISTOK

Osječani u rukometnom spektaklu protiv starih znanaca iz Vinkovaca

Osječani u rukometnom spektaklu protiv starih znanaca iz Vinkovaca
SMART agencija

Snage će odmjeriti na neutralnom terenu u Valpovu, a početak utakmice je u 19:30 sati

Nova natjecateljska godina donijela je i nova pravila. Iako su i rukometaši Osijeka i vinkovačke Spačve osigurali završnicu Hrvatskog kupa, oni će u srijedu odigrati i finale Kupa regije Istok. Snage će odmjeriti na neutralnom terenu u Valpovu, a početak utakmice je u 19:30 sati.

Momčad Spačve od ove sezone igra Prvu hrvatsku rukometnu ligu Sjever u kojoj je osvojila naslov jesenskog prvaka. Nakon 13 odigranih kola, vodeći su s 24 osvojena boda i sjajnim učinkom od 12 pobjeda i tek jednog poraza. Na njihovoj klupi u stučnom stožeru sjedi Marin Jurić, donedavni igrač Osijeka, a u svom rosteru ima i bivših suigrača kao što su Noa Mandić i Tin Kuže. Želja im je odmah se vratiti u Premijer ligu, a u Kupu je cilj dogurati što dalje. Između ostaloga, žele uzeti i naslov regionalnog pobjednika u tom natjecanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, izabranici Damira Eklića očekuju ovaj susret kao premijerligaški sastav. Protiv vinkovačkog protivnika igrali su tijekom pripremnog razdoblja pa se međusobno dobro poznaju. Njihovi dvoboji pravi su slavonski derbiji nabijeni energijom i agresivnošću. Što možemo očekivati u srijedu, pojasnio nam je Karlo Vašarević, trenutni igrač Osijeka koji je u svojoj karijeri nosio i dres Spačve:

„Došli smo do kraja kalendarske godine, a to znači finale Kupa regije Istok protiv starih znanaca iz Vinkovaca. Odlična su ekipa, trenutno drže prvo mjesto u svojoj ligi i „melju“ sve pred sobom. No, mislim da u ovom finalu nema favorita. „Potući ćemo se“ pa ćemo vidjeti ishod. Idemo podijeliti taj pehar, makar rezultat nije toliko značajan jer su obje ekipe osigurale završnicu“, zaključio je.


Izdvojeno

Reci što misliš!