Sport / Rukomet

BODOVI OSTALI U ZRINJEVCU

Osječani svladali i Sisak te dodatno podebljali vodeću poziciju

Osječani svladali i Sisak te dodatno podebljali vodeću poziciju

U 21. kolu 1. HRL Sjever igrači Osijeka pružili dobru partiju, a sad slijedi Novi Zagreb

Rukometaši Osijeka ove su sezone upisali stopostotan učinak protiv momčadi Siska. U sklopu 21. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever, inače drugom međusobnom ogledu ovih ekipa, Osijek je ponovno slavio – ovaj put na domaćem parketu s 36:29.

Izabranici Daga Kovačevića sjajno su otvorili subotnji ogled u SD Zrinjevac. Nakon početnog vodstva gostiju, Osječani su odmah izjednačili preko Ninaja pa preuzeli inicijativu. U četvrtoj minuti Fran Čurić krade loptu i trči u kontru što rezultira prvim vodstvom Osijeka. Nakon Čurića, razigrao se i Matej Radović koji je u dvije minute postigao tri pogotka – posljednji također iz kontre za vodstvo 5-1 i oduševljenje s tribina. U desetoj minuti Zrno i Ninaj odlično su presjekli napad Siska pa vratili loptu u svoje redove, a onda je Ninaj i poentirao za 7-3.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uspješno je osječki sastav održavao vodstvo s tri, četiri gola razlike, a onda je u posljednjih desetak minuta prvog dijela susreta došlo do pada koncentracije. Od 18. minute gostujući su igrači četiri puta zaredom zatresli mrežu Osijeka – Zakić i Ražić naizmjence su se upisivali u strijelce i tako u 21. minuti postavili izjednačen rezultat (12-12).  Do kraja prvog poluvremena Siščani su bili nešto s(p)retniji pa na odmor otišli s minimalnom prednosti od 16-17.

Osijek prelomio od 42. minute, Radović postigao čak devet pogodaka

Ravnopravan dvoboj nastavio se i početkom drugog dijela susreta. Radović je odmah izjednačio na 17-17, a onda se uglavnom igralo gol za gol sve do 42. minute kada domaćini ponovno preuzimaju inicijativu. U kombinaciji Čurića i Ninaja, u roku od dvije minute došli su u novu prednost s 27-24. U 50. minuti zabija i Tomislav Babić za 30-25 pa postaje sve jasnije da će bodovi i u ovom kolu ostati na Zrinjevcu. Posljednjih deset minuta osječki su prvotimci mirno priveli utakmicu kraju, a Ljubešić iz gostujućih redova je pogotkom sa sedam metara postavio konačan rezultat (36-29).

Igrači Osijeka bili su dobro raspoloženi pa je ovaj put teško istaknuti najboljeg. Najuspješniji strijelac bio je Matej Radović s fantastičnih devet pogodaka, a prate ga Filip Vuković sa šest pogodaka te Kuštrim Ninaj i Mario Goluža koji su po pet puta zatresli protivničku mrežu. Upravo je Ninaj pružio odličnu partiju – presjekao je nekoliko ključnih dodavanja gostiju, a ostavio je dojam kao da ga je bio pun teren. Treba istaknuti i naše vratare – Vujović je upisao 12 obrana, a Romić, koji je igrao posljednjih petnaestak minuta, njih 5.

Odvojili se na tri boda prednosti, slijedi gostovanje kod Novog Zagreba

Najbolji strijelac susreta i lijevo krilo Osijeka prokomentirao je susret: 

"Bila je teška utakmica. Na početku smo se borili i pokazali zašto smo prvi na tablici, ali onda smo se u drugih 15 minuta prvog dijela susreta malo opustili pa je poluvrijeme završilo minimalnom prednosti Siska. U svlačionici smo popričali, dogovorili se da malo stisnemo u obrani i da odradimo neke akcije u napadu. Na kraju smo ponovno preuzeli inicijativu i pobijedili", tvrdi Radović.

Uz ova nova dva boda, momčad Daga Kovačevića učvrstila se na vodećoj poziciji 1. HRL Sjever s 34 osvojena boda. Drugoplasirana je ekipa Čakovca koja zaostaje tri boda, ali ima i utakmicu više.

U sljedećem kolu igrači Osijeka gostuju kod Novog Zagreba, nezgodne momčadi sa sredine tablice. Ipak, planovi Osječana su isti:

"Pripremit ćemo se kao i za svaku utakmicu. Puno trke i jaka obrana", mislim da onda neće biti upitna pobjeda, dodaje Radović. 


Izdvojeno

Reci što misliš!