Sport / Rukomet

od 13. do 30. siječnja

Vrijeme je za rukomet: Od 13. do 30. siječnja pratite Europsko prvenstvo u rukometu 2022. samo na RTL-u!

Vrijeme je za rukomet: Od 13. do 30. siječnja pratite Europsko prvenstvo u rukometu 2022. samo na RTL-u!
Srećko Niketić/Pixsell

Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj traje od 13. do 30. siječnja

Siječanj na RTL-u znači samo jedno - počinje rukometno ludilo, odnosno Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022., koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Ždrijeb je Hrvatsku smjestio u jaku skupinu C u kojoj su još Francuska, Srbija i Ukrajina, a već 13. siječnja odigrat će se pravi rukometni klasik jer je na rasporedu dvoboj s dobro znanim rivalima - Francuzima!

RTL već više od 10 godina prenosi rukometna prvenstva i prati Hrvatsku rukometnu reprezentaciju pa je tako i ovaj siječanj rezerviran za Europsko rukometno prvenstvo za muškarce. Prvenstvo se održava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. siječnja te će se odigrati više od 50 utakmica koje će gledatelji moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY. Hrvatsku reprezentaciju u skupini C čeka dvoboj protiv Francuske, koja je na rasporedu 13. siječnja, zatim 15. siječnja igraju utakmicu protiv Srbije, a 17. siječnja na terenu ih čeka reprezentacija Ukrajine. Sve utakmice prenosit će RTL-ov sportski komentator Filip Brkić i sukomentator i bivši reprezentativac Nikša Kaleb.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Veselim se još jednom prvenstvu, to su nekako postali 'oni naši dani' u siječnju, kad smo svi angažirani oko rukometa. Nikša i ja putujemo u Mađarsku i Slovačku, odakle ćemo komentirati i gledateljima prenositi svaki pokret s terena. Očekujem jedno dobro prvenstvo i jednu bolju Hrvatsku nego u Egiptu“, ističe Brkić koji s Kalebom i ostalom ekipom putuje u Szeged, gdje će se odigrati tri uvodne utakmice naše skupine C.

Na terenu u Mađarskoj bit će i RTL-ove reporterke Ines Goda te Maja Oštro, koje će donositi prve dojmove i izjave izbornika, reprezentativaca, ali i obožavatelja rukometa.

„Dio sam ekipe koja putuje u Szeged, bit ćemo na licu mjesta i pratit ćemo iz prvih redova Europsko prvenstvo. Svi jedva čekamo, uzbuđeni smo i veseli. Pripreme su u punom jeku i očekujemo da će biti dobra atmosfera i na tribinama i da će se naši rukometaši pokazati na terenu. Bit ćemo uz reprezentaciju na svakom koraku, pratiti sve treninge, snimati izjave i intervjue naših reprezentativaca, bit ćemo i uz stručni stožer, uvijek ćemo prvi donijeti informacije i čuti što o svemu misli naš izbornik Hrvoje Horvat“, otkriva Goda dok će Oštro gledateljima pripremiti nešto drugačije i opuštenije priče o našim rukometašima, ali i navijačima s tribina. Koliko je zasad poznato, u Mađarskoj će biti dopušten ulazak gledatelja na tribine, naravno, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera kojih će se pridržavati i cijela RTL-ova ekipa.

Cijelo rukometno ludilo iz RTL-ova studija u zagrebačkoj 'Krapinskoj' pratit će voditelj i reporter Marko Vargek, koji će u emisiji 'Vrijeme je za rukomet' prije i poslije utakmica donositi osvrte, analize i komentare zajedno s bivšim proslavljenim rukometašima Petrom Metličićem, Goranom Špremom i Dragom Vukovićem.

 „Svakodnevno ćemo se javljati, imat ćemo ekskluzivne intervjue, a i ove godine donosimo rubriku 'Ej dragi, Drago je', koja je prošle godine polučila veliki uspjeh. Bit će smijeha, bit će emocija, a bit će i nervoze koje nam rukometaši uvijek priušte, no zato ih i volimo!“ kaže Vargek pa donosi svoju prognozu o nadolazećem natjecanju.

„Ove godine nema 'zagrijavanja' na početku, nego odmah krećemo s Francuskom, igramo jedan rukometni klasik. Nakon toga slijedi utakmica protiv Srbije, pa protiv Ukrajine, a znamo da ove godine samo dvije reprezentacije prolaze skupinu. To je kraval od samog početka, što je najbolji poziv za gledatelje da budu uz RTL i emisiju 'Vrijeme je za rukomet' od prvog dana prvenstva“, zaključuje Vargek.

Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, kao i ekskluzivne izjave reprezentacije te analize stručne RTL-ove ekipe pratite od 13. do 30. siječnja samo na RTL-u!


Izdvojeno

Reci što misliš!