Sport / Rukomet

Ovacije Nexu za korak ka povijesti

Ovacije Nexu za korak ka povijesti

Kakva atmosfera, kakva utakmica. Demonstracija snage uz pomoć predivne publike! Odlična priprema, u potpunosti pročitan protivnik koji nije imao odgovora niti na obranu niti na napad Nexea.

U prvome je dijelu utakmice Bešiktaš još donekle i konkurirao Nexeu, no to je bio razlog lagane nervoze naših igrača. U nastavku su se ruke opustile, ciljnici su bili namješteni do savršenstva, glave su bile čiste i fokusirane samo na povećanje prednosti. Publika je cijelo vrijeme jednoglasno bodrila svoje ljubimce, u dvorani je bilo prekrasno, drugi su dio utakmice svi ispratili na nogama i uz ovacije.

Robert Markotić bio je opet pravi- vođa i strijelac 9 zgoditaka. Franjo Lelić 5 od 5, Eter i Slišković svaki po 4 upisa u listu strijelaca. Perica Lelić je, u drugome dijelu, zaključao svoja vrata, sakupio 13 obrana uz 54% uspješnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrata najvećeg europskog uspjeha u klupskoj povijesti širom su otvorena. U slijedeću subotu, u Istanbulu treba napraviti još jedan korak i proći kroz ta vrata. Možemo i hoćemo!

Vladimir Zelić (igrač Bešiktaša): „Zadovoljni smo igrom u prvome dijelu utakmice. Drugi je dio bio jako loš. Očekivali smo tešku utakmicu, znali smo da je Nexe jak. Mi smo pokušali usporiti utakmicu, ali u tome nismo uspjeli. Možda je rezultat i previsok, ali - takav je kakav je. Nećemo se predati, pokušat ćemo pobijediti u uzvratu, ali ne vjerujem da možemo proći. Razlika je prevelika."

Kasim Kamenica (trener Nexea): „Dobro smo se pripremili za utakmice s Bešiktašem. Puno su nam tu pomogle i utakmice SEHA lige. Bešiktaš smo dobro proučili, imali smo plan koji se u potpunosti ostvario. Mislim da smo našoj publici ponudili istinski spektakl. Sada se moramo pripremiti za uzvrat jer ovo je tek prvo poluvrijeme. Treba biti ozbiljan u Istanbulu. Na kraju čestitam i gostima i našim igračima na večerašnjoj predstavi."

Perica Lelić (vratar Nexea): „Prije svega hvala ovoj divnoj publici koja nas je nosila do pobjede od početka do kraja utakmice. Naša dobra priprema rezultirala je ovako lijepom i viskom pobjedom. Mi smo na početku bili malo u grču, no bili smo strpljivi, polako smo gradili pobjedu i dizali prednost. Znali smo da Bešiktašu ne odgovara naša brza igra. Ovo je velika pobjeda, no ništa još nije gotovo. U uzvratu nas očekuje vruć teren i bučna publika, no mi ćemo pokušati pobijediti i u Istanbulu."


RK NEXE – RK BEŠIKTAŠ 31:19 (12:8)

1.utakmica 3.kola Kupa EHF
Dvorana OŠ Kralja Tomislava Našice
Gledatelja 1.000

RK NEXE: P.Lelić (13 obrana), Kozina, Mataija, Eter 4, F.Lelić 5, Mrđenović 1, Barišić Jaman 2, Varvodić, Kedžo 3, Markotić 9, Slišković 4, Pivac, Obad 1, Kević 2, Velić, Šunjić (4 obrane). Trener: Kasim Kamenica

RK BEŠIKTAŠ: Tasdemir (1 obrana), Coban, Erkol, Arifoglu 3, Ladyko 4, Zelić 2, Boyar 3, Erguder, Asikoglu 2, Kirkayak, Buyuk 3, Ozbahar, Parshkov 1, Demir (7 obrana), Yalciner 1, Done. Trener: Mufit Arin

   


Izdvojeno

Reci što misliš!