Sport / Ostalo

park šuma jankovac

Održana je 13. Brdska utrka "Biser Slavonije"

Održana je 13. Brdska utrka

Park prirode Papuk je u organizaciji Maraton kluba Hrvatske sokol protekli vikend ponovno ugostio trkače i ljubitelje prirode

U samom srcu zapadne Slavonije, u Parku šume Jankovac, održala se već tradicionalna, 13. po redu,  Brdska utrka „Biser Slavonije“ koja je sudionicima ponudila dvije rute u dužini od 5 i 12 km, te je svako, tko je imao želju za kretanjem, mogao proći u svom tempu dio označene šumske staze.

Većina je željela ispitati osobne mogućnosti i pomaknuti svoje granice te dala posljednje atome snage kako bi u cilj došli u što kraćem vremenu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi trkač, Alen Ajdeli, MK Hrvatsko sokol, stazu od 5 km prešao je već za 30 minuta i 40 sekundi. Za njim jer ušao Robert Ruhek, a trećeplasirani je bio Marko Varga.

Prva žena na kraćoj stazi bila je Sandra Privšek, MK Hrvatski sokol (38.40), druga Andrea Pandurević, a treća Kristina Špoljarić-Jazvanac.

Stazu dužine 12 km prvi je pregazio Matija Crnković, Maraton klub Hrvatski sokol, u impozantnom vremenu od 1 sat i 32 sekunde, a za njim je stigao klupski kolega Damir Kligl, dok je treće mjesto osvojio Krešimir Valentić.

Romina Antunović ušla je prva u cilj u vremenu za 26 minuta i 6 sekundi. Ubrzo nakon nje došla je Ivona Petrović te Sara Stuburić.

Prva mjesta na utrci od 12 km, po kategorijama osvojili su: Sara Suburić (seniorka), Martina Maloča (Ž35), Romina Antunović (Ž40), Gabriela Poslon (Ž45), Matija Crnković (senior), Krešimir Valentić (M35), Boris Đuđević (M40), Tihomir Kovač (M45), Damir Kligl (M50), Mladen Trupinić (M55), te Franjo Mandić (M55).

Svaka aktivnost u prirodi, a posebno u vrijeme izolacije, ima cilj podići svijest o potrebi bolje zaštite i očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja.

Brdska utrka „Biser Slavonije“ objedinila je vezu zdravlja s održivim razvojem te posebno naglasila turistički potencijal koji pruža Park prirode Papuk i ljepote okruženja Parka šume Jankovac. Ovom smo pričom stvorili poveznicu šumskog turizma sa Svjetskim danom turizma koji se obilježavao dan kasnije, 27. rujna 2020.

Kako se svaka slavonska svečanost pečati dobrim jelom, tako je i ovu manifestaciju obilježio vrhunski čobanac koji je nakonnaporne utrke i na svježem brdskom zraku repetiran i kao pohvala kuharu.

Izdvojeno


Reci što misliš!